Røst - paradisøya helt sør i Lofoten
Steder2

Røst Paradiset helt sør i Lofoten

Røst er et fiske- og fugleparadis ytterst i Lofoten.

De 365 øyene som utgjør Røst ligger ca. 100 km fra fastlandet og ca. 25 km fra naboøya Værøy. Det høyeste punktet på selve Røstlandet der de aller fleste røstværingene bor er bare 11 m.o.h. Det høyeste fjellet på Røst, er Storfjellet som rager 259 meter over havet. Røst er kjent for sine fuglefjell og de mange fugleartene som man kan observere på øygruppen. Blant annet hekker titusentalls lundefugler hvert år i fjellene på Røst.

Hver vinter, under det berømte lofotfisket syder det av liv på Røst da mye av fangsten leveres på de mange mottakene på øya. Sportsfiskere har også etter hvert fått opp øynene for fiskemulighetene som mange mener er i verdensklasse.

På Røstlandet finner du både barne- og ungdomsskole, restauranter, barnehage, ungdomsklubb, svømmehall, allaktivitetshall, helsesenter, bank og post. Det går daglige flyavganger til Bodø.

Befolkningen på Røst er kjent for sin gjestfrihet helt tilbake til år 1432 da den italienske handelsmannen Pietro Querini og hans mannskap strandet på Røst. Også i dag blir besøkende tatt vel i mot på Røst og stadig flere ønsker å oppleve denne perleraden med øyer lengst ut i havgapet i Lofoten.

Ikoner lofotencom Bo sove
Overnatting
Ikoner lofotencom Se gjore
Se og gjøre
Ikoner lofotencom Spise drikke
Spisesteder
Ikoner lofotencom Reise
Transport til og fra
Map showing Røst in relation to Leknes, Værøy and Svolvær

Fakta og Informasjon

  • Innbyggere: ca. 600 (2016)
  • Nærmeste tettsted: Værøy (25 km - ferge)
  • Nærmeste flyplass: Røst Airport (1 km)
  • Hurtigrute: Bodø og Stamsund
  • 67.31 | 12.7

Bilder fra Røst