Personvernserklæring

Denne Personvernerklæringen gjelder for Aurora Borealis Multimedia AS og er behandlingsansvarlig for virksomhetens håndtering av personopplysninger på eget nettsted. Se kontaktsiden for kontaktinformasjon. Se kontaktsiden for kontaktinformasjon.

Personvernerklæringen gjelder våre nettsteder (“Nettsted”). Personvernerklæringen beskriver hvordan vi innsamler, bruker og deler personopplysninger når du inngår avtale om bruk av våre nettsteder, hvordan vi registrerer opplysninger gjennom informasjonskapsler (cookies) om din bruk av våre nettsteder, og utveksler opplysninger med tredjeparter.

Personvernerklæringen gjelder ikke tredjeparters nettsteder, og Aurora Borealis Multimedia AS tar ikke ansvar for behandlingen av personopplysninger på disse nettstedene.

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Vår behandling av personopplysninger skjer innenfor rammen av de generelle reglene i den norske personopplysningsloven med forskrift, samt øvrig relevant regelverk, som blant annet markedsføringsloven og bokføringsloven.

1. Behandling av personopplysninger på www.lofoten.com

Webredaktøren har det daglige ansvaret for Lofoten.com’ behandlinger av personopplysninger på www.auroraborealis.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av Google Analytics. Det er kunAurora Borealis Multimedia AS som har tilgang til opplysningene som samles inn.

2. Nettstatistikk

Lofoten.com AS samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på Google Analytics og Google AdSense. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted. Informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke fra Lofoten.com AS til andre aktører.

3. Annonser

Lofoten.com har også avtale med annonseplattformer som sørger for å fylle tomme annonseplasser på nettsiden. Annonseplattformene får tilgang til informasjon om din IP-adresse og nettleser for å kunne ta stilling til hvilken annonse som skal plasseres på siden. Annonseplattformene målretter annonser basert på kunnskap de kan knytte til en aktuell IP-adresse eller andre identifikatorer, for eksempel om hvilke annonser nettleseren har vært eksponert for tidligere og effekten av disse.

Lofoten.com bruker informasjonskapsler (punkt 4.) for å vinne kunnskap om virkningen av annonser eller annonsetyper.

Vi tillater også at annonsører og annonseplattformene vi har avtale med benytter cookies for å måle effekten av annonser. Annonsørene er ansvarlig for de cookies de setter på tjenestene og for bruken av den informasjonen som samles inn.

Annonser som publiseres direkte på nettsiden av Lofoten.com, styres ikke av informasjonskapsler.

4. Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Analyseverktøyet Google Analytics plasserer to informasjonskapsler på din maskin, disse begynner med:

  • _ga
  • _gid
  • _gat
  • AMP_TOKEN
  • _gac_”property-id”

Dette gjøres for at vi skal kunne samle inn statistikk, og slettes etter 90 dager.

Følgende informasjonskapsler brukes på Lofoten.com

Google Ads Optimization

Marketing/Tracking

Bruk

Vi bruker Google Ads Optimization for showing advertisements. Les mer

Dele data

For mer informasjon, vennligst les Google Ads Optimization Personvernerklæringen.

Marketing/Tracking

Navn
Utløp
3 months
Funksjon
Store and track visits across websites
Navn
Utløp
1 month
Funksjon
Provide ad delivery or retargeting

Elementor

Statistics (anonymous)

Bruk

Vi bruker Elementor for content creation. Les mer

Dele data

Disse data er ikke delt med tredjeparts-aktører.

Statistics (anonymous)

Navn
Utløp
persistent
Funksjon
Store performed actions on the website

Google reCAPTCHA

Functional, Marketing/Tracking

Bruk

Vi bruker Google reCAPTCHA for spam prevention. Les mer

Dele data

For mer informasjon, vennligst les Google reCAPTCHA Personvernerklæringen.

Functional

Navn
Utløp
session
Funksjon
Provide spam protection

Marketing/Tracking

Navn
Utløp
session
Funksjon
Read and filter requests from bots
Navn
Utløp
session
Funksjon
Read and filter requests from bots
Navn
Utløp
persistent
Funksjon
Read and filter requests from bots

Google Ads

Marketing/Tracking

Bruk

Vi bruker Google Ads for advertising. Les mer

Dele data

For mer informasjon, vennligst les Google Ads Personvernerklæringen.

Marketing/Tracking

Navn
Utløp
persistent
Funksjon
Provide ad delivery or retargeting
Navn
Utløp
expires immediately
Funksjon
Store information for remarketing purposes

Google various services

Functional, Marketing/Tracking

Bruk

Vi bruker Google various services for website development. Les mer

Dele data

For mer informasjon, vennligst les Google various services Personvernerklæringen.

Functional

Navn
Utløp
persistent
Funksjon
Store cookie consent preferences

Marketing/Tracking

Navn
Utløp
Funksjon

Advanced Ads

Marketing/Tracking, Statistics

Bruk

Vi bruker Advanced Ads for showing advertisements. Les mer

Dele data

Disse data er ikke delt med tredjeparts-aktører.

Marketing/Tracking

Navn
Utløp
1 year
Funksjon
Store referring website
Navn
Utløp
30 days
Funksjon
Provide a responsive website

Statistics

Navn
Utløp
6 months
Funksjon
Store and count pageviews

GDPR Cookie Consent

Functional

Bruk

Vi bruker GDPR Cookie Consent for cookie consent management. Les mer

Dele data

Disse data er ikke delt med tredjeparts-aktører.

Functional

Navn
Utløp
persistent
Funksjon
Store if a message has been shown

WPML

Functional

Bruk

Vi bruker WPML for locale management. Les mer

Dele data

Disse data er ikke delt med tredjeparts-aktører.

Functional

Navn
Utløp
1 day
Funksjon
Store language settings

Google Analytics

Statistics

Bruk

Vi bruker Google Analytics for website statistics. Les mer

Dele data

For mer informasjon, vennligst les Google Analytics Personvernerklæringen.

Statistics

Navn
Utløp
2 years
Funksjon
Store and count pageviews
Navn
Utløp
1 year
Funksjon
Store and count pageviews

Adobe Fonts

Marketing/Tracking

Bruk

Vi bruker Adobe Fonts for display of webfonts. Les mer

Dele data

For mer informasjon, vennligst les Adobe Fonts Personvernerklæringen.

Marketing/Tracking

Navn
Utløp
expires immediately
Funksjon
Read user IP address

Google Fonts

Marketing/Tracking

Bruk

Vi bruker Google Fonts for display of webfonts. Les mer

Dele data

For mer informasjon, vennligst les Google Fonts Personvernerklæringen.

Marketing/Tracking

Navn
Utløp
expires immediately
Funksjon
Read user IP address

Google Maps

Marketing/Tracking

Bruk

Vi bruker Google Maps for maps display. Les mer

Dele data

For mer informasjon, vennligst les Google Maps Personvernerklæringen.

Marketing/Tracking

Navn
Utløp
expires immediately
Funksjon
Read user IP address

Vimeo

Statistics

Bruk

Vi bruker Vimeo for video display. Les mer

Dele data

For mer informasjon, vennligst les Vimeo Personvernerklæringen.

Statistics

Navn
Utløp
10 minutes
Funksjon
Store and track audience reach
Navn
Utløp
2 years
Funksjon
Store the user's usage history

YouTube

Marketing/Tracking, Functional

Bruk

Vi bruker YouTube for video display. Les mer

Dele data

For mer informasjon, vennligst les YouTube Personvernerklæringen.

Marketing/Tracking

Navn
Utløp
session
Funksjon
Store location data
Navn
Utløp
session
Funksjon
Store and track interaction
Navn
Utløp
8 months
Funksjon
Store user preferences

Functional

Navn
Utløp
6 months
Funksjon
Provide bandwidth estimations

Complianz

Functional

Bruk

Vi bruker Complianz for cookie consent management. Les mer

Dele data

Disse data er ikke delt med tredjeparts-aktører. For mer informasjon, vennligst les Complianz Personvernerklæringen.

Functional

Navn
Utløp
365 dager
Funksjon
Store if the cookie banner has been dismissed
Navn
Utløp
365 dager
Funksjon
Store cookie consent preferences
Navn
Utløp
365 dager
Funksjon
Store accepted cookie policy ID
Navn
Utløp
365 dager
Funksjon
Store cookie consent preferences
Navn
Utløp
365 dager
Funksjon
Store cookie consent preferences
Navn
Utløp
365 dager
Funksjon
Store cookie consent preferences
Navn
Utløp
365 dager
Funksjon
Store cookie consent preferences

Diverse

Functional

Bruk

Dele data

Deling av data venter på revidering

Functional

Navn
Utløp
persistent
Funksjon

Formål venter på kontroll

Navn
google_adsense_settings
Utløp
Funksjon
Navn
gmPresetCurrentTab
Utløp
Funksjon
Navn
Utløp
Funksjon
Navn
Utløp
Funksjon
Navn
WP_DATA_USER_2
Utløp
Funksjon
Navn
e_kit-elements-defaults
Utløp
Funksjon
Navn
Utløp
Funksjon
Navn
advanced_ads_pro_server_info
Utløp
Funksjon
Navn
Utløp
Funksjon
Navn
__gads
Utløp
Funksjon
Navn
advads_pro_cfp_ban
Utløp
Funksjon
Navn
FCCDCF
Utløp
Funksjon
Navn
FCNEC
Utløp
Funksjon
Navn
WP_DATA_USER_1
Utløp
Funksjon
Navn
WP_DATA_USER_3
Utløp
Funksjon
Navn
generateblocksDeviceType
Utløp
Funksjon
Navn
WP_DATA_USER_4
Utløp
Funksjon
Navn
cmplz_cookie_data
Utløp
365 dager
Funksjon
Navn
prli_click_1
Utløp
Funksjon
Navn
prli_visitor
Utløp
Funksjon
Navn
prli_click_2
Utløp
Funksjon
Navn
goog:cached:topics
Utløp
Funksjon
Navn
generateblocksPanels
Utløp
Funksjon
Navn
prli_click_3
Utløp
Funksjon
Navn
prli_click_4
Utløp
Funksjon
Navn
PHPSESSID
Utløp
Funksjon
Navn
wpEmojiSettingsSupports
Utløp
Funksjon
Navn
search_suggestions_session_id
Utløp
Funksjon
Navn
jetDasboardData
Utløp
Funksjon
Navn
wp-autosave-block-editor-post-13771
Utløp
Funksjon

5. Deling av informasjon på sosiale medier

Du kan dele informasjon, bilder og film fra Lofoten.com på sosiale medier, for eksempel Facebook, LinkedIn og Twitter, ved hjelp av for eksempel en «Liker»-knapp eller en «Dele-knapp». Dersom du deler informasjon i sosiale medier, vil disse mediene kunne samle inn opplysninger om din aktivitet på Tjenesten.

Opplysninger det sosiale mediet kan samle inn om deg kan gjelde:
  • Dato og tidspunkt for ditt besøk
  • Internettadressen eller URL til adressen du besøker
  • IP-adressen din
  • Nettleseren du bruker
  • Operativsystemet du bruker

De vil også kunne knytte denne informasjonen til profilen du allerede har hos dem. Lofoten.com har ingen kontroll med eller ansvar for hvordan sosiale medier bruker personopplysninger de samler inn om deg. Lofoten.com henviser deg derfor til de vilkårene og betingelsene som gjelder for det aktuelle sosiale mediet.

Vi anbefaler at du holder deg oppdatert om formålet med og omfanget av informasjonsinnhenting som skjer på sosiale medier. Du kan hindre sosiale medier i innstillingene for nettleseren. Dersom du vil unngå at sosiale medier registrerer din adferd må du logge ut av det aktuelle sosiale mediet.

6. Kontaktinformasjon

Aurora Borealis Multimedia AS
E-post: post@lofoten.com
Telefon: +47 760 760 11
Postadresse: Ørnveien 89, 8300 Svolvær