Dykking og snorkling

Under havflaten i vår region finner vi en fantastisk undervannsfauna med tareskog og steile fargerike vegger dekket av fargerike anemoner.

Stimer med torsk og sei er et vanlig syn. På bunnen ligger breiflabb og steinbit, trollkrabber, flyndre, haneskjell og nakensnegler, for å nevne noe. I tillegg er det mange spennende skipsvrak å dykke på.

Golfstrømmen pumper utstanselig rent atlanterhavsvann forbi Lofoten og Vesterålen på vei nordover og sørger for et rikt marint liv.

Strømdykking

Regionen har strømdykk som lar seg sammenligne med Saltstraumen. Enten man dykker i det ekstremt trange Raftsundet, i Efjorden eller i åpent hav i Moskstraumen, kan man få god fart på dykkene. Moskstraumen er kjent som en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer og det kreves en viss erfaring med dykking før man gir seg i kast med havstrømmen.

Vrakdykking

I regionen kan man dykke på en rekke spennende vrak. Blant annet krigsfartøy, frakteskuter og gamle hurtigruter. I Ofotfjorden finnes en rekke vrak av krigsskip, og dykkere fra hele verden kommer hvert år til Narvik for å oppleve vrakene utenfor malmbyen. Det finnes også nyere vrak man kan dykke på, som for eksempel den islandske tråleren “Gudrun Gísladottír” som forliste i Nappstraumen sommeren 2002.

Et av de eldre vrakene man kan dykke på er det gamle hurtigruteskipet Nordstjernen som forliste under dramatiske omstendigheter i Raftsundet høsten 1954.