Se gjore2

Dykking og snorkling

Under havoverflaten i Lofoten finner du en fantastisk undervannsfauna med tareskog og vegger dekket av fargerike anemoner.

Stimer med torsk og sei er et vanlig syn. På bunnen ligger breiflabb og steinbit, trollkrabber, flyndre, haneskjell og nakensnegler, for å nevne noe. I tillegg er det mange spennende skipsvrak å dykke på.

Golfstrømmen pumper ustanselig rent atlanterhavsvann forbi Lofoten og Vesterålen på vei nordover og sørger for et rikt marint liv.

Strømdykking

Regionen har strømdykk som lar seg sammenligne med dykking i Saltstraumen. Enten du dykker i det ekstremt trange Raftsundet, i Efjorden eller i åpent hav i Moskstraumen, kan du få god fart på dykkene. Moskstraumen er kjent som en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer og det kreves en viss erfaring med dykking før du gir deg i kast med havstrømmen.

Vrakdykking

Du kan dykke på en rekke spennende vrak i området. Blant annet krigsfartøy, frakteskuter og gamle hurtigruter. I Ofotfjorden finnes en rekke vrak av krigsskip. Dykkere fra hele verden kommer hvert år til Narvik for å oppleve vrakene utenfor malmbyen. Det finnes også nyere vrak du kan dykke på, som for eksempel den islandske tråleren “Gudrun Gísladottír” som forliste i Nappstraumen sommeren 2002.

Et av de eldre vrakene du kan dykke på er det gamle hurtigruteskipet Nordstjernen som forliste under dramatiske omstendigheter i Raftsundet høsten 1954.