Lofoten Opplevelser

Lofoten Opplevelser har lang erfaring med turisme i regionen og er en av de første som startet naturbaserte opplevelser med ribbåter.

Vi ønsker å gi våre kunder nærkontakt med dyrelivet og det storslåtte landskapet vi omgir oss med. På turene legger vi også vekt på å dele våre kunnskap om Lofotens kultur og historie.

Natur/havørn safari

Lofoten Opplevelser arrangerer Natur/havørnsafari 15.06 til 15.08 for individuelle. Utenom sesongen, etter avtale. Nordland er havørnas rike, her er den største konsentrasjonen av havørn i hele verden. I nærområdet utenfor Henningsvær har vi flere par med hvert sitt territorium.

Midnattssolsafari

Lofoten Opplevelser arrangerer Midnattssolsafari fra 01.06 til 15.08. Henningsvær ligger 200 km nord for polarsirkelen. Fra 23. mai har vi sol døgnet rundt. På natten er solen lav og lyset på sitt vakreste. Med store ribbåter drar vi fra Henningsvær og vestover gjennom trange sund ut til storhavet på yttersiden. Vi ser etter havørn, lundefugl og sel på turen. Er vi heldige treffer vi også på hval.

”National Geographic kåret vår Midnattssolsafari til en av de 10 beste sommeropplevelsene i 2014 ”

Sommer snorkling

Lofoten Opplevelser arrangerer sommersnorkling i tørrdrakter fra 10. juni til 15. august. På sommeren er det mye liv i havet og med 20 meters sikt er det perfekte forhold å snorkle. Temperaturen i havet ligger mellom 10-16 grader. Ikledd tørrdrakter er den lave temperaturen ingen problem. Vi drar med ribbåter ut i skjærgården og snorkler på forskjellige steder.

Spekkhuggersafari

Lofoten Opplevelser arrangerer spekkhuggersafarier og snorkling med spekkhugger fra Andenes i Vesterålen. Vi har daglige avganger fra 01.12.2015 til 07.02.2016, inkludert nyttårshelgen. Det er ikke safarier i julehelgen fra 19.12. til 27.12.2015. Golfstrømmen velsigner kysten vår med et av de mildeste vinterklimaene i Norge

Snorkle med spekkhuggerne

Å gå i vannet med spekkhuggerne er et sterkt og uforglemmelig møte med naturen. Lofoten Opplevelser har over 20 års erfaring på området. Ikledd varme tørrdrakter, maske og snorkel flyter du bekvemt på overflaten. Når du stikker hodet under vann oppleves først alt som stille, så hører du plutselig hvalene kommunisere, ser sild og sildeskjell flyte rundt.

Nordlyssafari

Lofoten Opplevelser arrangerer Nordlyssafarier fra Andenes i Vesterålen. Vi har daglige avganger fra 01.12.2015 til 07.02.2016, inkludert nyttårshelgen. Det er ikke safarier i julehelgen fra 19.12. til 27.12.2015.

Grønnlig, rosa, lilla dansende fargespill over en mørk himmel. Det er utrolig vakkert. Eksplosjoner på solen slynger ut elektriske partikler. Når disse treffer atmosfæren er det gassene som lyser. Fargene gjenspeiler hvilke gasser som finnes der oppe.

Skreddersydd

Lofoten Opplevelser kan hele året være behjelpelig med å lage den opplevelsen du måtte ønske, for deg og din familie, venner eller bedrift.

For mindre grupper kan det være både avslappende og spennende med en mer privat touch på reisen. Vi kan for eksempel ta dere med på en kombinert fiske og snorkletur, for etterpå å tilberede en middag sammen av dagens fangst i hjemlige omgivelser.

Beliggenhet

Lofoten Opplevelser har sin hovedbase i Henningsvær. Henningsvær er et fiskevær i Vågan kommune med ca. 500 innbyggere. Stedet har mange overnattingssteder, restauranter, kafeer, barer, gallerier og hyggelige små kunst og håndverksbutikker. Nærmeste flyplass er Helle/ Svolvær lufthavn, ca. 30 km fra Henningsvær.

I perioden 01.12 til 07.02 kjører vi spekkhuggersafarier med base camp på Andenes i Vesterålen. Andenes har egen flyplass, flere overnattingsmuligheter, restauranter, kafeer og barer. Her ligger også et forskningssenter for nordlys.

Del med en venn