Annonse
Reklamebanner for Nordis Suites Lofoten
|
|
|
Tragisk ulykke på Svolvær havn

Tragisk ulykke på Svolvær havn

Matros fra Vangshavn i Senja frosset i hjel på holme.
Tragisk ulykke på Svolvær havn

Fortvilet og forgjeves kamp for livet i uvær og kulde.

Dette var overskriften i en artikkel i Lofotposten den 23.februar 1945, i en avis der det meste handlet om den siste fasen av krigen.

Her kan dere lese artikkelen i sin helhet:

Etter det politiet i Svolvær opplyser til Lofotposten er det i natt inntruffet en trist ulykke på Svolvær havn. En av matrosene på dampskipet “Tromsø” skulde i går kveld ro om bord i skipet som lå til ankers oppe i Marinepollen.

Da han ikke selv hadde båt, hadde han låntatt en liten jolle, og i denne forsøkte han å ro over havna og inn til skipet. På grunn av de rådende værforhold klarte han imidlertid ikke dette, og drev av og ut av vågen.

Fra skipet hadde man iaktatt mannens fortvilte slit for å komme om bord, og de måtte se på at han rak av uten at de kunde gjøre noe for å hjelpe ham.

Lyskasteren ble satt på og man mente at mannen skulde klare å komme seg i land på Multebærholmen like utenfor havna.

Dette hadde man slått seg til ro med for der bodde det jo folk som vilde gi matrosen husly til natten over til man fikk hentet ham om morgenen.

I morgen allerede i grålysningen var mannskaper fra “Tromsø” ute og lette hos folkene på Multebærholmen, men de fant ingen her.

Det ble straks satt i gang ettersøkning og man fant da matrosen ihjelfrosset på en liten holme som ligger tett ved Multebærholmen.

Selv om holmen ligger tett ved hvor det bor folk har det for matrosen vært nytteløst å rope på hjelp da all lyd har druknet i vindens brøl.

faksimile

Den omkomne som er fra Vangshavn i Senja, heter Laurits Hansen. Han var født i 1896 og etterlater seg hustru.

Foto: Gammelt postkort | Kilde: Lofotposten 23. februar 1945

Del med en venn
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Relaterte historier