Annonse
Lofoten Rorbuer sett fra sjøsiden

Lofoten Rorbuer

Lofoten Rorbuer ligger sentralt og solrikt til i havnen like ved Svolvær sentrum med kort vei til fiskeplasser på havet, badestrand, fjellet og den kjente Svolværgeita.

Kulturhistorisk overnattingssted. Alle enhetene er sist modernisert i perioden mellom 2012 og 2015.

Lofoten Rorbuer har totalt 16 enheter, hvor det kan bo fra 2 til 5 personer pr. enhet. Det er lagt opp til kokemuligheter på alle enhetene, rommene har minikjøkken og rorbusuitene har velutstyrte fullskala-kjøkken. Anlegget har en makskapasitet på 50 personer.

Historie

Sjøhuset er et av de eldste sjøhusene i Svolvær. Brygga som tidligere stod på Svinøya rett ved ”Børsen Spiseri” ble bygget i 1828. I 1937 ble den demontert, flyttet til Marinepollen og satt opp igjen i 1938 der den fortsatt står i dag. Etter flyttingen av brygga har den vært brukt til fiskemottak, sjøhus og rorbuer for fiskere og oppbevaring av fiskeredskaper.

Sykkelutleie

Lofoten Rorbuer leier ut sykler fra en sykkelpark med høy standard. Om du ønsker sykkel for en dag for å utforske nærområdene rundt Svolvær, Kabelvåg eller Henningsvær, eller å sykle flere dagers tur til Å, byr sykkelen som fremkomstmiddel på en unik opplevelse. Da kan inntrykkene fra naturen og det vakre Lofotlandskapet oppleves i et behagelig tempo.

Båtutleie

Lofoten Rorbuer også flere båter fra 20 til 25 fot som leies ut. Les mer på vår hjemmeside om dette.

Del med en venn