Lofoten Rorbuer

Lofoten Rorbuer

Lofoten Rorbuer ligger sentralt og solrikt til i havnen like ved Svolvær sentrum. Herifra er det kort vei til fiskeplasser på havet, badestrand, fjellet og den kjente Svolværgeita.

Lofoten Rorbuer er et kulturhistorisk overnattingssted. Alle enhetene er sist modernisert i perioden mellom 2012 og 2015.

Lofoten Rorbuer har totalt 16 enheter, hvor det kan bo fra 2 til 5 personer pr. enhet. Det er lagt opp til kokemuligheter på alle enhetene, rommene har minikjøkken og rorbusuitene har velutstyrte fullskala-kjøkken. Anlegget har en makskapasitet på 50 personer.

Historie

Sjøhuset er et av de eldste sjøhusene i Svolvær. Brygga som tidligere stod på Svinøya rett ved Børsen Spiseri ble bygget i 1828. I 1937 ble den demontert, flyttet til Marinepollen og satt opp igjen i 1938 der den fortsatt står i dag. Etter flyttingen av brygga har den vært brukt til fiskemottak, sjøhus og rorbuer for fiskere, og oppbevaring av fiskeredskaper.

Sykkelutleie

Lofoten Rorbuer leier ut sykler av høy standard. Bruk sykkelen for å utforske nærområdene rundt Svolvær, Kabelvåg eller Henningsvær. Eller du kan sykle over flere dager hele veien til Å. Sykkelen som fremkomstmiddel byr uansett på en unik opplevelse. Da kan inntrykkene fra naturen og det vakre Lofotlandskapet oppleves i et behagelig tempo.

Båtutleie

Lofoten Rorbuer har 4 Smartliner 23 Fisher båter til leie, disse båtene har en Yamaha motor med 115 Hk og bensin tank på 140 liter totalt. Alle båtene er utstyrt med kart-plotter og ekkolodd, det er også redningsvester inkludert. De tilbyr også leie av fiske utstyr. Les mer om båtutleie på Lofoten Rorbuers nettside.

Del med en venn