Se gjore2

Sykkel i lofoten

Lofoten er ideell for sykling. Mange starter i Svolvær, og legger turen vestover. For de fleste er ikke turen over før de kommer til Å.

Distansen fra Svolvær til Å er på ca. 14 mil. Ruten går innom idylliske fiskevær og tettsteder. En avstikker til Henningsvær, et av de mest spesielle fiskeværene, anbefales. Det samme gjelder Nusfjord i Flakstad kommune. Vesterålen har to fine ruter rundt Hadseløya og Andøya som gir fantastiske sykkelopplevelser i hardbarket natur som anbefales på det varmeste.

Dersom det virker tungvint å drasse med egen sykkel, er det flere aktører som driver med sykkelutleie. Disse aktørene kan også anbefale dagsetapper, fine sykkelveier og overnatting.

Nord-Norge kan normalt ikke by på lange varme sommermåneder. Du må være forberedt på alt fra motvind, medvind og sol, til tåke og regn på en og samme tur. En opplevelse i seg selv.

Veiene i regionen snor seg stort sett langs havet. En unngår derfor de slitsomme fjellovergangene. Med bølgebrus, lukten av ramsalt sjø og tørrfisk, hvite sandstrender, midnattssol og måkeskrik som bakteppe er du garantert en tur full av inntrykk.