Sykkel i lofoten

Regionen vår er ideell for sykling. Mange starter i Svolvær, og legger turen vestover, for de fleste er turen ikke slutt før en kommer til Å.

Distansen fra Svolvær til Å er på ca 14 mil. Ruten går innom idylliske fiskevær og tettsteder. En avstikker til Henningsvær, et av de mest spesielle fiskeværene anbefales, det samme gjelder Nusfjord i Flakstad kommune. Hadseløya og Andøya rundt gir fantastiske sykkelopplevelser i hardbarket natur og anbefales på det varmeste.

Dersom det synes tungvint å drasse sykkelen helt til regionen vår er det flere aktører som driver med sykkelutleie. Disse aktørene kan også anbefale dagsetapper, fine sykkelveier og overnatting.

Nord-Norge kan normalt ikke by på lange varme sommermåneder, du må derfor være forberedt på alt fra motvind, medvind og sol til tåke og regn på en og samme tur. En opplevelse i seg selv.

Veiene i regionen snor seg stort sett langs havet. En unngår derfor de slitsomme fjellovergangene. Med bølgebrus, hvite sandstrender, lukten av ramsalt sjø, tørrfisk, midnattssol og måkeskrik som bakteppe er du garantert en tur full av opplevelser.