Se gjore2

Fiske i Lofoten

Lofoten er kjent for Lofotfisket og Lofotskreien, men regionen er så mye mer for en som er glad i å fiske. Her finnes gode muligheter for å fiske etter en rekke fiskearter, både til havs og til fjells.

I Lofoten og omegn er det en rekke opplevelsesaktører som tilbyr arrangerte havfisketurer med både store og små båter. Båtene stiller da med fiskeutstyret du trenger på turen.

Ønsker du å dra på havet alene, er det en rekke av overnattingsstedene som leier ut båter i en rekke varianter og størrelser. De som leier ut båter har som oftest også utleie av redingsutstyr og fiskeutstyr.

Ønsker du å drive fluefiske, meitefiske eller slukfiske i ferskvann og elver, byr Lofoten på en lang rekke med slike muligheter. Fiskeartene som er i regionens ferskvann og elver er laks, ørret og røye.

Det også store muligheter for fiske fra svaberg og de mange bruer som binder øyriket. Om vinteren kan man faktisk stå på bergene i Lofoten og dra stor og fin skrei.

For barn er også fiske en spennende aktivitet. Det skal ikke store fisken til for at det blir minner for livet for en som selv er liten. På flere av turistanleggene kan barn boltre seg i fisk som svømmer rett utenfor brygga.