strender lofoten

Strender i Lofoten

Lofoten kan by på ikke bare noen av de vakreste strendene i landet, men også de største.

Mellom Svellingan i øst til Bunestranda i vest ligger de på rekke og rad. Du finner dem delvis langs veien; Rørvikstranda ved Henningsvær, Kallestranda under Vågakallen, Hauklandstranda ved Leknes og den halvmåneformede og krittkvite stranda ved Ramberg.

Drar du ut i skjærgården vil du finne et utall av små og store sandstrender.

Så er det kanskje for kalt? Neida, 13 til 18 varmegrader er etter manges mening den perfekte badetemperatur. Det er bare å prøve.

Disse strendene bør du besøke i Lofoten

  • Hauklandstranda ved Leknes ble i 2021 kåret til Europas vakreste strand av Lonely Planet. Dette er en av de mest kjente og fotograferte strendene i Lofoten, med hvit sand, turkis vann og dramatiske fjell. Det er et flott sted å slappe av, gå tur, padle eller surfe.
  • Kvalvika er en skjult perle som bare kan nås til fots eller med sykkel, med en fantastisk utsikt over havet og fjellene. Det er et perfekt sted for camping, fotturer, klatring eller bare nyte stillheten.
  • Uttakleiv er en annen spektakulær strand med hvit sand, grønt gress og steinete formasjoner. Det er et populært sted for fotografering, spesielt om natten i vinterhalvåret når du kan se nordlyset danse over himmelen.
  • Rambergstranda er en lang og bred strand med fin sand og krystallklart vann, omgitt av frodige åser og fjelltopper. Det er et ideelt sted for bading, surfing, kite-surfing eller soling.
  • Bunesstranda er en isolert, fredelig og vakker strand, som du kan nå via båt fra Reine. Det er et flott sted for camping, fotturer eller kajakkpadling.
  • Flakstadstranda er en imponerende strand med grov sand og stein, med en fantastisk utsikt over havet og fjellene. Det er et flott sted for surfing og windsurfing.
  • Rørvikstranda er en koselig og rolig strand med fin sand og grunt vann. Stranda ligger ved E10 og innkjøringen til Henningsvær. Det er et fint sted for svømming, lek og grilling.
  • Unstadstranda er Lofotens beste surfestrand. Her er det også fint å campe. Du kan se midnattssolen fra denne stranden om sommeren.