Nesten helt oppe på Store Korsnestind i Raftsundet
Nesten helt oppe på Store Korsnestind i Raftsundet

Bestigning av Store Korsnestind ved Raftsundet

Store Korsnestind (883 moh) ligger like ved Store Trolltind og kan by på panoramautsikt rett mot Trakta og Rulten.

At fjellet heller ikke var vinterbesteget gjorde turvalget enkelt for Signar Andre Nilsen og turkameratene Julia Fieler og Kristian Vindvik, som besteg fjellet den 8. januar 2016. 

Store Korsnestind ble førstebesteget av Schjelderup, Grøndahl, Hanssen & Quale fra vesteggen tilbake i 1922. Etter det har den neppe hatt mange besøk. 

Signar ankom Digermulen Brygge sent på kvelden til ferdig oppvarmet leilighet, og båt satt ut på havet/havisen. 

God service!

Med kun 4-5 timer skikkelig dagslys til rådighet og minus fjorten grader i lufta var ikke ambisjonene større enn å finne letteste vei til topps sier Signar til Lofoten.com.

b2ap3 medium StoreKorsnestind 2 lofotencom

På toppen ble klatrerne møtt av en nedsnødd varde, og de kunne se omrisset av alle tindene rundt seg i mørket, da det var stjerneklart og helt vindstille. 

Les mer om Austre Vågan her..

Signar beskriver opplevelsen som fantastisk vakker og sier videre;

– Digermulen lyste opp langt der nede og jeg innbiller meg at vi kunne se lysene på andre siden av Vestfjorden. Kakaoen og en frossen marsipanpølse smakte fortreffelig! En god halvtime ble tilbragt på toppen før det var på tide å komme seg ned.

Vi fulgte eggen forsiktig nedover, og kom oss ned til skaret på 1*60 rappell, delvis fritthengende. Vi rutsjet ned renna til det flatet ut, og kom oss ned til flata hvor stæsjet ble behørig fordelt og fulgte sporene ned til båten igjen. Klokka var blitt 8 om kvelden, og båtturen over til brygga ble en noe kald fornøyelse. Juletallerken med julebrus og en evigvarende glovarm dusj var definitivt ikke feil.

Jeg vil igjen berømme Digermulen Brygge som har store varmtvannstanker..

b2ap3 large StoreKorsnestind 3 lofotencom

Kilde: https://alpinklatring.blogspot.no

Foto: Signar Andre Nilsen

Del med en venn

Relaterte artikler