Lorchstua og Akevittloftet

I Lorchstua serveres det beste Lofoten har å by på.
Storvåganveien 26, 8310 Kabelvåg

På kjøkkenet hersker kjøkkensjef Jostein Tveit som legger sjela i å trylle fram nye smaker fra lokale råvarer. Barnemeny er halv voksenporsjon, og barna elsker det.

Åpningstider og kapasitet

I perioden 1 juni til 15 august har vi Lunchservering med bla. “Rorburger Meny” (fiskeburger) og A la Carte, alle dager i uken. Ellers i året åpner vi på forespørsel fra grupper over 10 personer.

Lorchstua – Caspar Fredrik Lorchs stue

Der Nyvågar Rorbuhotell ligger nå, var det fra begynnelsen av 1800- tallet et sete for væreiere. De drev med handel av fisk, overnatting i form av utleie av rorbuer, samt gjestgiveri. En av væreierne var Caspar Fredrik Lorch. Han reiste det staselige hovedhuset i Storvågan som i dag huser Lofotmuseet. Lorch kom til makten ved å gifte seg med Randi Rønning, enken etter den tidligere væreier Erik Rønning. Forholdet startet rent forretningsmessig, men utviklet seg snart til noe mer. Caspar Fredrik Lorch var født i 1790 i Steigen, men vokste opp som fostersønn på Kjærringøy. Farsslekten Lorch var kjøpmenn i Trondheim og morsslekten Klæboe en mektig slekt på Helgeland. Lorch omtales som en dyktig og smart foretningsmann.

AKEVITTLOFTET: En kulturhistorisk reise i norsk tradisjon og kultur

To langbord under en innendørs stjernehimmel er settingen for det gode Lofotmåltidet som akkompagneres av akevitten. En hyggelig peis lager varm stemning. Utenfor de store vinduene har du panoramautsikt til Lofothavet og nordlyset, midnattssola, høststormene eller blåtimen – avhengig av tid og årstid.

Oppskrift på en vellykket kveld på Akevittloftet:

Reserver Akevittloftet samt stamp og badstue. Gruppen kan være på inntil 26 personer. Maten bestemmes i forkant ut fra Akevittloftets meny. Vår akevittekspert plukker så ut fra vårt rikholdige sortiment, fire smaker som passer til maten. Stamp og badstue kan tas både før og etter maten. Skjenkebevillingen gjelder ute og inne.

Del med en venn