På bryggen til Nyvågar Bryggehotell

Nyvågar Rorbuhotell

Nyvågar Rorbuhotell ligger idyllisk til ved Lofothavet, på det historisk viktige området Storvågan.
logo Classic Norway hotels

Her har vi komfortable og romslige rorbuer med hotellstandard og en restaurant i væreierstil. Lyse møterom med store vinduer gir fri utsikt til den storslåtte naturen utenfor.

I Lofoten har Rorbuene gitt ly til lokale fiskere og besøkende som skulle ro på havet etter fisk i mer enn tusen år. Denne tradisjonen blir du en del av som gjest hos oss selv om standarden er oppgradert ganske kraftig siden den tid.

Det er noe med lukta av saltvann om morgenen, klar blå luft og muligheten til å koke seg en egen kopp kaffe på et eget kjøkken før frokost, dytte opp terrassedøra, og sette bare føtter på en morgenvarm trebrygge. En morgenstund i Rorbua før jobbkonferansen, ferien eller en stor begivenhet.

Middelalderens Medicier visst godt hvor Vågar var.

Først må vi jo si at dagens Nyvågar og Kabelvåg er et sted hvor du kommer til å trives godt. Stedet, menneskene og naturen inviterer til det. Du ønskes velkommen av rause mennesker i store omgivelser.

Men til Mediciene: I Medicipalasset i Firenze finnes det er kart over middelalderens bebodde verden, «Orbis Terrarum». Helt øverst på kartet står Vågar – verdens nordligste by på den tiden. Forklaringen er enkel: Herfra kom Skreien. Torsken som ble til den viktige tørrfisken.

Nyvågar ligger på storvågan sammen med Lofotakvariet, Lofotmuseet og Galleri Espolin. Nyvågar har egne spisesteder og kurs og konferansefasiliteter.

Del med en venn