Røst - paradisøya helt sør i Lofoten

Røst - paradiset helt sør i Lofoten

Øya Røst – er et fiske og fugleparadis ytterst i Lofoten.

De 365 øyene som utgjør Røst ligger ca 100 km fra fastlandet og ca 25 km fra naboøya Værøy. Det høyeste punktet på selve Røstlandet der de aller fleste røstværingene bor er bare 11 m.o.h. Det høyeste fjellet på Røst, er storfjellet som rager 259 meter over havet. Røst er viden kjent for sine rike fuglefjell og de mange fugleartene som man kan observere på øygruppen. Blant annet hekker titusentalls med lundefugl hvert år på fjellene på Røst.

Hver vinter, under det berømte lofotfisket syder det av liv på Røst da mye av fangstene leveres på de mange mottakene på øya. Sportsfiskere har også etter hvert fått opp øynene for fiskemulighetene som mange mener er i verdensklasse.

På Røstlandet finner man både barne- og ungdomsskole, restauranter, barnehage, ungdomsklubb, svømmehall, allaktivitetshall, helsesenter, bank og post, samt at man har daglige flyavganger til Bodø.

Befolkningen på Røst er kjent for sin gjestfrihet helt tilbake til år 1432 da den italienske handelsmannen Pietro Querini og hans mannskap strandet på Røst. Også i dag blir besøkende tatt vel i mot på Røst og stadig flere ønsker å oppleve denne perleraden med øyer lengst ut i havgapet i Lofoten.

Overnatting
Se og gjøre
Spisesteder
Transport til og fra
Map showing Røst in relation to Leknes, Værøy and Svolvær
Annonse
Puslespill med motiv fra Lofoten

Fakta og Informasjon

  • Innbyggere: ca. 600 (2016)
  • Nærmeste tettsted: Værøy (25 km - ferge)
  • Nærmeste flyplass: Røst Airport (1 km)
  • Hurtigrute: Bodø og Stamsund
  • 67.31 | 12.7