Opplev Lofoten med buss

Fleksible dagsbilletter – 12 stopp langs øyene.
Stromma Norge AS, Oslo Cruiseterminal, Akershusstranda 15, 0150 Oslo

Fleksible dagsbilletter – 12 stopp langs øyene.

Lofoten-øyene med sine unike omgivelser og natur er et sted alle burde oppleve minst en gang i livet. Denne bussturen tar deg hele veien fra Svolvær og ut til Reine med flere stopp langs veien. Den ultimate opplevelsen kan bli brukt både som en dagstur eller som transport. Turen passer også perfekt for reisende med sykler, slik at du enkelt kan ta med deg sykkelen om bord. Utforsk den populære Flakstad-stranda som er perfekt for surfing, eller besøk en av de små fiskelandsbyene Vikten. Reinefjorden er også perfekt for en sykkeltur og fjelltur eller et besøk på smeden i Sund. Les mer om bussholdeplassene og bestill billetten lenger nede på denne siden.

  • Billetter til dagsturer og transport
  • Dobbeltdekker-busser med panoramautsikt
  • Ta med sykkelen din på bussen
  • Gratis WIFI
  • Tilgang for rullestol

Hvordan planlegge buss rute

Ta en titt på vårt kart og finn din drømmedestinasjon. Lenger ned på denne siden finner du også en tidstabell med antatte avganger, to ganger om dagen i begge retninger. Les også vår Tips om sykling og fotturer her.

Fleksibel dagsbillett

Våre busser har avgang to ganger om dagen både fra Svolvær og fra Reine. Billettene våre er fleksible, og du velger hvilken retning og hvilke destinasjoner du vil besøke. Bli med oss på en fulldagstur, en halvdagstur eller velg helt selv hvilke steder du vil besøke. Du kan for eksempel bli med på dagens første avgang, hoppe av og tilbringe dagen der du ønsker og bli med hjem igjen med bussen sent på ettermiddagen.

Overnatt med våre 2-, 3-, 4- eller 5 dagers billetter

Vil du oppleve Lofoten over flere dager i ferien? Ta med deg telt, bagasje eller en sykkel om bord og la oss ta deg med til ditt neste stopp. «Hop on» en dag, stopp langs veien og fortsett turen senere samme dag eller neste dag. Du kan velge å dele opp dine eventyr på opptil 5 dager.

Book en enkeltbillett

Dette er den perfekte muligheten for deg som ønsker å reise mellom stopp hvor det ikke er mulig å sykle. En enkeltbillett er gyldig for ett stopp, for eksempel stopp 1 til stopp 2. Vi har også klippekort med 5 klipp som er gyldig på 5 stopp i 14 dager om dette er ønskelig.

Stopp undeveis

Svolvær

Dette er starten og slutten på turen, og byen med mest liv og med størst innbyggertall i Lofoten. Her kan man leie en sykkel, hoppe på en hybridbåt med Brim explorer eller ta Hurtigruten.

Rørvikstranda (i utkanten av Henningsvær)

Den vakre Rørvikstranda er et anbefalt stopp for syklister som ønsker en enkel (20 km), men samtidig minneverdig rundtur til den kjente fiskelandsbyen Henningsvær.

Sundklakkbrua

Her skilles hovedveien E10 fra den bildevennlige veien 815. Bussen fortsetter på vei E10 til Leknes. Herfra er det en flott 40km sykkeltur via Valberg til Leknes på vei 815.

Leknes

En relativt stor by i sentrum av Lofoten med en hotellbase og flyplass. Her kan man også leie sykkel. Et godt forslag er å begi seg ut på en utfordrende (40 km tur/retur) sykkeltur til Bjørnsand eller Unstad.

Lofoten Seaweed

Vi stopper i 10 minutter så de som ønsker kan prøve de etterhvert så kjente produktene til Lofoten Seaweed. Hva med tang-is eller tang-snacks? 10% avslag på deres egne produkter, ved framvisning av gyldig billett.

Vikten

Besøk glassblåseren som praktiserer sine ferdigheter i Glasshytta og utforsk dette fabelaktige området. Man kan gå på enkle turer til en av de to nærliggende innsjøene eller ta en sterkt anbefalt sykkeltur til Nusfjord.

Flakstad/Lofoten Beach Camp

Treff på en bølge eller to på dette populære og trygge sandsurfingsstedet. Her på Lofoten Beach Camp kan man booke surfeleksjoner eller leie all nødvendig utstyr for å overnatte bokstavelig talt på stranda. 10% avslag på leie av utstyr og surfeleksjoner ved framvisning av gyldig billett.

Ramberg

Stopp for en strandpromenade eller kanskje du kommer for å klatre. Her er også mathandel og kvalitetssuvenirer hos Lofoten Store.

Kvalvika /Ryten fottur

Her starter de kjente Kvalvika-strandturene. Man kan selv bestemme om man vil oppleve synet fra toppen av Rytenfjellet (gåtur på 3-4 timer) eller ende turen på stranda (enkel gåtur på 3 timer). Her får man et vinn-vinn – scenario! Kvalvika er det ultimate campingstedet, så ikke glem telt om du får lyst til å bli over.Stoppet er dessuten et flott alternativ for en sykkeltur til enden av Selfjorden. Det er en flott 20km rundtur, delvis på grusvei. Vi stopper på parkeringen til Ryten/Kvalvika, hvor du kan kjøpe drikke, snacks, suvenirer og benytte toalettene før turen.

Sund

Besøk smed-museet der man kan se kreasjoner av fuglen skarv og andre skulpturer. Et av Lofotens eldste museer, ekte håndtverk og en fantastisk destinasjon som tar halve dagen. Herfra er det sterkt anbefalt å sykle til Reine (20 km) på gamle veier supplert med tunneller for biltrafikk.

Reine

Nesten på enden av Lofoten er et annet sted man må besøke og Reine er i hjertet av det. Overnatt på rorbuene her, lei en kajakk og padle rundt landsbyen eller ta padleturen til den litt mer krevende Bunesstranda med en guide. Eller kanskje man foretrekker en sherpa-fjelltur til den overveldende Reinebringen? Du bestemmer, man kan ikke velge feil her. Husk å vise billetten din hos Reine Rorbuer for rabatt på lunsj og leie av kajakk. Vi stopper rett foran turistinformasjonen, hovr du kan finne spennende utstillinger fra fortiden, nåtiden og framtiden til Lofoten og se malerier hos Galleri Eva Harr. 20% avslag på inngang ved framvisning av billett.

Del med en venn