Lofotr Vikingmuseum

Bli med 1000 år bakover i tid – møt vikingene, stig inn i det største langhuset funnet fra vikingtid – i hele verden. Kjenn lukten av tjære og bål. Studer vakkert håndverk og arkitektur.

Om sommeren kan du segle og ro vikingskip, prøve deg på øksekast og pil- og bueskyting (15.06 – 15.08), møte håndverkerne og se dyr av gamle raser på beiter rundt høvdinghuset. Hele året kan du bli med på vikinggilde – en fest på vikingers vis! Arkeologiske utstillinger med unike gjenstander og film hører også med.

På Borg i Lofoten har arkeologene gravd ut det største langhuset funnet fra vikingtiden. Høvdinghuset er rekonstruert i full størrelse, hele 83 meter langt. Ved pollen/sjøen ligger vikingskipet, smia og andre rekonstruksjoner. Hvert år i august møtes mer enn 100 vikinger til marked, tevling og leik på den årlige vikingfestivalen. Bli med på en reise mer enn 1000 år bakover i tid!

Fest på vikingers vis

Hver kveld innbyr husfrua og høvdingen til fest på vikingers vis, vikinggilde! Og, om sommeren kan du kjøpe herlig, velsmakende og rykende varm lammesodd som du nyter i Høvdinghuset. Grupper kan forhåndsbestille både dette og andre typer måltider, hele året.

Praktisk

I utstillingene får du utdelt moderne audioguider (velg mellom 6 språk). I høvdinghuset er du velkommen til å ta på gjenstander, prøve hjelm og ringbrynje og selvsagt snakke med de vikingene som er tilstede. Barna trives ekstra godt i det levende museet. Om sommeren er det ekstra mange aktiviteter.
Museumsbutikk: åpen hele året
Museumskafe: Åpen juni – juli – august. Ellers kun lett servering (kaffe, kaker) samt vikinggilder på kvelden.

Lett tilgjengelig, midt i Lofoten

Museet ligger like ved E10. Stor parkeringsplass, handikap-parkering, buss- og campingvognparkering.

Tidsberegning

Beregn gjerne 1,5 time til ditt besøk. Da har du tid til å se både høvdinghuset, utstillinger og film. Skal du segle eller ro vikingskip, delta i aktiviteter eller måltider må du beregne mer tid. Det tar ca 20 min å gå – hver vei – til vikingskipet, smia og aktivitetsområdet.

Les mer om åpningstider og program på vår nettside.

Del med en venn