Spurvehauk på vinterjakt

Spurvehauk på vinterjakt

I motsetning til andre rovfugler som dvergfalk, vandrefalk, Fjellvåk og tårnfalk, trekker spurvehauken ikke sørover om vinteren.

Den overlever både mørketid og uvær og er om vinteren ofte å se nært fuglebrett og bebyggelse. Her en hannfugl, bare halvparten så stor som hunnen.

Annonse

Tekst og foto : Frank A. Jenssen

Det nærmer seg Lofotfiske
Flaggspetten på leiting etter mat

Relaterte innlegg