Vikingfestivalen 2019
Unge krigere fra Vikingfestivalen 2019

Vikingfestivalen 2019-150 Vikinger samles til dyst!

Fra 7.til 11. august arrangeres den 15 vikingfestivalen ved Lofotr Vikingmuseum. Live konserter, Viking Boot Camp og Mjød & Bacon.

150 vikinger samles ved vikingskipshavna for å styrke vennskapsbånd på tvers av land og regioner. Det blir kampshow, håndverksdemonstrasjoner, konserter på kvelds- og dagtid, flammeshow, mytisk kveld i skogen, barna får lære og sloss, det blir kurs, foredrag og konkurranser 5 dager til ende.

Aktiviteter for barn er i fokus

Arrangøren håper alle, voksne som barn, vil finne aktiviteter som fenger. Det er lagt stor vekt på at barna skal oppleve vikingtiden på ulike måter, og det er med både skrekk og glede at arrangøren konstaterer at Olaf the Beardless er tilbake! Han er nok en gang på jakt etter krigere til hæren sin – de skal være små, de skal være modige og gjerne litt nervøse. Hver eneste dag trener han barn til å sloss som vikinger. Spør etter Viking Boot Camp!

Selvsagt blir det også bueskyting, øksekasting, putekrig, balanseleker og andre leker. Småbarn kan prøve seg på hesteryggen, og alle kan være med og seile eller ro vikingskipet. Har du lyst til å lære deg noen partytriks? Da kan du bli med på Bjørkes gjøglerskole! 

Det blir musikalske forestillinger, teater og fortellerstunder som passer både store og små. Årets kampshow lar deg se hva som skjer i Valhalla. Mjød og Bacon er viktig der..

Høvdingen møte en tilreisende høvding
Høvdingen møte en tilreisende høvding.

Eldrim

Bandet Eldrim er noe av det hotteste vikingverdenens kan by på innen musikk.

Denne norske gruppa har nylig gitt ut plate («Kvile») og det er fra denne konserten formes.

Det blir en reise i kjærlighet, sorg, savn og lengsel – finn fram lommetørkleet og se fram til en magisk kveld i naustet ved vikingskipshavna/pollen (fredag 9. august kl 22.00) – (Eldrim spiller også korte konserter med lystigere musikk hver dag på dagtid under festivalen).

The Dubhlinn Moorings

Det keltiske bandet The Dubhlinn Moorings vil utføre et musikalsk sett som feirer den irske forbindelsen til vikingene, som kom for å bosette mye av Irland fra cirka 800-tallet. I skogen ved festivalområdet blir det en intim stemning; tradisjonelle fløyter, trekkspill, bodhrántromme og stemmer som synger på gammelirsk vis.

Storynight i skogen

Dette har også arrangøren forventninger til – de ser fram til en stemningsfull kveld, samlet rundt bålet inni skogen ved festivalområdet. Fortellerne Magnus og Ole vil ta lytterne med inn i vikingtidens mytiske verden gjennom historier om de norrøne gudene. Dette arrangementet passer godt for ungdom og voksne.

Etter storynight blir det flammeshow!

Flammeshow
Flammeshow

Workshops og kurs

Det blir kurs i plantefarging av ull, knivmakerkurs, foredrag om medisinurter, om runer og om broderier. Det blir også demonstrert hvordan ølbrygging blir gjort, matlaging i kokegrop og annet.

Marked

Et stort utvalg håndverksgjenstander er til salgs i de mange salgsbodene som vikingene rigger opp. Smykker, tekstiler, leketøy, lærarbeid og mye annet blir å finne – ofte til kjempegode priser!

Lofoten Vikinglag

Ett av landsdelens største vikinglag, Lofoten Vikinglag, er vertskapslag. Vikingmuseet er glade for og stolte over at en stadig voksende interesse for vikingtiden kommer til uttrykk også gjennom et voksende, aktivt og sprekt vikinglag. De er tilstede med egen camp under hele festivalen, og bidrar aktivt til å lage en god festival med masse artig innhold.

Les mer om festivalen her

Foto: David Gonzàles Buendìa | Kjell-Ove Storvik | Hege Anita Eilertsen

Del med en venn

Relaterte artikler