Coverbilde - Vikingfestivalen 2018 i Lofoten
Vikingfestivalen 2018 i Lofoten

Vikingfestivalen 2018 i Lofoten

Fra 8. til 12. august 2018 arrangeres den årlige vikingfestivalen ved Lofotr Vikingmuseum, – denne gangen med enda større fokus på barn.

Viking Bootcamp – en av suksessene fra i fjor gjentas, det blir Gjøglerskole, Snorres Snurresaga med Magnus (kjent fra NRK Super med dragen Kosinus) og flere vikingleker med Sveriges beste «leketrell». Det blir også gjensyn med den meget populære historiefortelleren Jerker Fahlström, og ønskereprise av fightershowet «Mjød og Bacon». Fra listen over artige tevlinger er kjærringbæring og rokonkurranse. Det blir levende historiefortelling gjennom lek og aktiviteter for store og små, 5 dager til ende når 150 vikinger og tusenvis av publikum møtes.

Lofotr Vikingfestival tar sikte på å være en festival for hele familien, og har i år større fokus på aktiviteter for barn enn noensinne tidligere. I hele 5 dager til ende møtes vikinger fra mange land på Borg i Lofoten. Vikingene spesialiserer seg på både aktiviteter og håndverk som hører vikingtiden til, blant annet bueskyting, gjøgling, lærarbeid, smiing og tekstilarbeid. Disse aktivitetene kan festivalgjestene se og ikke minst – delta i selv.

Vikingfestivalen 2018 lofotencom02

Arrangøren har etter fjorårets suksess igjen hentet inn Ben Clarke fra selveste England. Hjemme i øyriket driver Ben et firma som reiser rundt på skolene og har vikingdager for barna. I år har han enda flere morsomme aktiviteter på lur her på Borg, og kommer til å bidra til at årets festival sent blir glemt av barna. Viking Bootcamp kommer til å bli svært populært! På det innholdsrike programmet står også bueskytterkonkurranse for barna, gjøglerskole og Kjell Braathens fantastiske engasjement og fortellerglede i hans foredrag om musikk i vikingtiden.

En av årets nyheter for familiene er Tony Blom som kommer fra Sverige for å ha forskjellige leker og aktiviteter hver dag på festivalen. Uansett hvor han drar er han et meget populært innslag. Det er også mye moro for voksne. Nytt av året er kjærringbæring, vi fortsetter med den populære rokonkurransen, vikingenes moteshow og mye, mye mer.

Vikingfestivalen 2018 lofotencom06
Workshops og kurs for voksne.

Det kommer til å være en rekke kurs og workshops gjennom hele festivalen, ved den dyktige tekstil- og håndtverksformidleren Kristin Nordeng, fra Ravn Formidling.

Storynight med Tokk

Nytt av året er et kveldsarrangement torsdag kveld. Det arrangeres historiefortelling med servering inne i skogen med historiefortelleren Tokk. Dette arrangementet har salg av egne billetter, og det er begrensede plasser. Inkludert er et varmt måltid bestående av museets berømte lammesodd.

Mjød og øl kan kjøpes underveis. Arrangøren lover en stemningsfull kveld med Tokks fantastiske historier og fortellerkunst rundt leirbålet. Arrangementet foregår på engelsk.

Fightershow

Gruppa Skaltadal stiller i år med en ønskereprise av fightershowet Mjød og Bacon. Arrangøren lover en god blanding av action og humor i dette forrykende showet som blir framført to ganger om dagen.

Flammeshow

Trúdr gjøglertrupp holder etter mørkets frambrudd sitt spektakulære flammeshow utenfor Høvdinghuset. Dette skjer kun fredag kl 23.00 (egne billetter).

Jerker Fahlström

Jerker er en svensk skuespiller, regissør og historieforteller av et sjeldent kaliber, og arrangøren er glad og stolt for at han i år tar turen til vår festival. Med sin forestilling «Om guder, helter og småfolk» kommer han til å trollbinde publikum, og dra dem inn i sin verden, 1000 år tilbake i tid.

Snorres snurresaga

Nytt av året er også Snorres Snurresaga, med Ingrid Aune og Magnus Winsvold. Her fortelles interaktive historier, hvor barna selv er med på å skape historiens løp. Ingrid er ett unikum av en formidler, med lang erfaring, og Magnus er også kjent som selveste Kosinus, mattedragen fra barne tv på NRK.

Lofotr Vikingmuseum og Vikingfestivalen ønsker velkommen til 5 nye dager fylt med marked, konserter, teater, kurs, leker og mye moro for alle og enhver!

Foto: Rebeca Franko, Anders Botnmark og Kjell Ove Storvik – Lofotr Vikingmuseum

Del med en venn

Relaterte artikler