Værøy i Lofoten

Værøy kåret til en av verdens vakreste øyer

Sammen med kjente øyer som La Digue på Seychellene, Bora Bora, Capri, Mauritius og Vabbinfaru på Maldivene er Værøy plukket ut blant verdens vakreste øyer.

Det var reiselivsmagasinet Reiser og Ferie som i fjor plukket ut verdens vakreste øyer, og i det celebre selskapet fant magasinet altså plass til en øy i vår region, nemlig, Værøy.

Reiser og Ferie skriver følgende

Å plukke ut verdens vakreste øyer blant de mange millionene som finnes er en umulig oppgave. Bare et kort blikk på kart over Karibia, Det indiske hav, Stillehavet, Middelhavet eller sågar norskekysten gjør det klart hvor mange øyer det hadde vært fantastisk å tilbringe en uke eller to på. Eller sågar et liv.

Tilværelsen på en øy er noe eget, enten du er fastboende eller turist. Atmosfæren varierer selvsagt med størrelse, beliggenhet og befolkningsgrunnlag. Manhattan er tross alt en øy, i likhet med den minste ubebodde stillehavsholme uendelig langt fra fastlandet. Likevel – omgitt som man er av vann på alle kanter har øylivet gjerne en iboende begrensning som kan gi en indre ro. Kommer ikke båten i dag, så kommer den kanskje i morgen. Det spørs om du vil være enig i at alle øyene vi har valgt å fremheve fortjener sin plass på en slik liste.

Her er begrunnelsen til Magasinet for at Værøy er tatt med:

Ytterst i Lofoten-arkipelet ligger den værbitte og fuglerike øykommunen Værøy. Den er vennskapskommune med Venezia, noe som må antas å ha sin bakgrunn i øyas perfekte forhold for produksjon av høykvalitets tørrfisk, en ettertraktet vare i Italia.
En spektakulær måte å ankomme på er med Norges eneste regulære helikopterrute som går mellom Værøy og Bodø, men sommerstid er det gode fergeforbindelse til Moskenes og Røst.
Mellom Lofotodden og Værøy går for øvrig en av verdens kraftigste malstrømmer, og det var i denne Jules Verne endte sin fortelling om "En verdensomseiling under havet".

Kilde: Reiser og Ferie

mag nordland top

Foto: Geir Rishaug/ Aurora Borealis Multimedia AS

Del med en venn

Relaterte artikler