Ut av autofokus i Skrova!

Ut av autofokus i Skrova!

Helgen 29.-30. oktober er det teknikk det gjelder når Made by Skrova inviterer til fotokurs i flotte omgivelser på hvalfanger- og fotoøya Skrova. I to dager vil du lære å forstå lys og komposisjon, tekniske kameradetaljer og livet uten autofokus med Geir Nøtnes som veileder.

– Målet er å oppnå det resultatet som en selv ønsker, ikke bare det som kameraprodusenten har som innstilling på autofunksjonen, forteller Ritha Johansen og Hilde Linchausen Blom i Made by Skrova som er arrangør av kurset.

Teknikk og praksis

På kurset får deltakerne muligheten til å gjøre noe med den innstillingen mange ofte beholder på kameraet sitt, og i løpet av to aktive dager vil kursdeltakerne lære og forstå komposisjon, blenderåpning, lukkertid, ISO og forskjellige lysmålingsmetoder. Det blir gitt oppgaver som viser hva forskjellige kombinasjoner gir som resultat. Så når nordlyssesongen er igang for fullt er det gode muligheter for å bruke kunnskapen en har fått i løpet av kurset, fortsetter hun.

Kursleder 

Svolværfotografen Geir Nøtnes vil lede deltakerne gjennom kurset. Han er oppvokst i Skrova og har lidenskapelig fotografert siden han fikk sitt første Kodak Instamatic som sjuåring. Geir ha hatt flere separatutstillinger og har holdt en rekke fotokurs rundt omkring i Lofoten. 

Skrova benevnes ofte som Lofotens Hawaii, dette fordi den lille øya som ligger midt i Vestfjorden har minst nedbør og flest soltimer i hele Lofoten. 

Ritha avslutter med å fortelle at øya er et fantastisk sted når det gjelder å finne gode fotomotiver. Alle fotoutstillingene Skrova Outdoor Photo Spot SOPS har montert langs kai- og vei, i tillegg til Tunnelsyn på Kuholmen er alene verdt turen over Hølla. Skrova har en helt egen godstemning, og gjestfrihet er en selvsagt ting i det lille samfunnet en halvtimes fergetur fra Svolvær.

fotokurs skrova lofotencom03

Foto: Geir Nøtnes, Rune Lund, SOPS

Del med en venn

Relaterte artikler