Thon Hotel Lofoten i vinden

Thon Hotel Lofoten i vinden

Hotellet i Svolvær vinner pris etter pris og er i vinden som aldri før. Nordnorsk Markedsføringspris 2017 gikk til Erik Taraldsen og Thon Hotel Lofoten.

Prisen ble delt ut av næringsminister Monica Mæland under Nord i Sør-konferansen i Oslo i dag. 

Tidligere har reiselivsnæringa i Nord-Norge vært preget av høy- og lavsesong. Når vintermørket senket seg over Nord-Norge, betød det en stille sesong for reiselivsnæringa. Men det var før.

Nå ser vi at også polarnetter og nordlys drar stadig flere til den nordlige landsdelen av Norge.

Fra prisutdelingen
Fra prisutdelingen. | Foto: Reiseliv i Nord/ Erik Joachimsen

I følge Reiseliv i Nord er følgende begrunnelse gitt for prisen:

Årets vinner av Nordnorsk Markedsføringspris har store ambisjoner for sin reiselivsbedrift og for nordnorsk reiseliv. Thon Hotel Lofoten er plassert i hjertet av en av landsdelens viktigste reisemål. Sammen med eierne av bedriften har han få år klart å skape et fyrtårn i nordnorsk reiseliv.

– Vinneren vet at suksess skapes gjennom god planlegging, masse engasjement og det å kunne tilby spennende opplevelser. Alt med gjesten i sentrum. Sammen med lokalsamfunnet og andre reiselivsbedrifter har vinneren lagt til rette for opplevelser, mat og transport på nye og spennende måter og høye krav til kvalitet.

Thon Hotel Lofoten har vist kreativitet, profesjonalitet og evne til å bygge bedriftskultur. Det har gitt et naturlig resultat – fornøyde gjester.

Helt siden starten har Erik Taraldsen og Thon Hotel Lofoten samarbeidet med lokale opplevelsesbedrifter og matprodusenter. Resultatet er vekst i det lokale reiselivsmarkedet, og vekst i den samlede verdiskapingen på reisemålet.

Fremtidens reiseliv må være bærekraftig. Det er derfor ikke tilfeldig at vinneren har valgt å bruke havet til energiforsyning, og at lokale matprodusenter leverer råvarer til restauranten. Med Lofoten som arena og tema har vår vinner brukt sitt talent og sitt engasjement til å markedsføre Nord-Norge.

Erik Taraldsens innsats har bidratt til å styrke Lofotens profil langt utenfor Norges grenser! Nordnorsk Markedsføringspris for 2017 går velfortjent til direktør Erik Taraldsen og Thon Lofoten Hotell.

I tillegg fikk Thon Hotel Lofoten prisene:
Årets Matgledebedrift i 2016 og Nord-Norges beste hotell i 2016 av Nettavisen Reisetips.

Kriterier for Markedføringsprisen:

Prisen skal gå til en person, bedrift eller en organisasjon som har: 

  • ​betydd mye for markedsføringen av Nord-Norge 
  • Vært en sterk bidragsyter til å markedsføre Nord-Norge i inn- og utland sett i et reiselivsperspektiv 
  • Hatt en positiv innflytelse og påvirkning i utviklingen av landsdelen 
  • Vært en positiv ambassadør for Nord-Norge 
Fra restauranten
Foto: Aurora Borealis Multimedia

Prisen utdeles av Regionforening NHO Reiseliv Nord-Norge. Jury er styret i Regionforening NHO Reiseliv Nord-Norge.

Del med en venn

Relaterte artikler