Lofoten Pianofestival i Europatoppen
Lofoten Pianofestival i Europatoppen

Pianofestival i Europatoppen!

Lofoten Pianofestival 2018 står som nummer 3 på Pianist Magazine sin TOP 10 liste over musikkfestivaler i Europa.

Pianist Magazine er blant de største og mest anerkjente tidsskriftene innenfor klassisk musikk med lesere verden over. Magasinet lager hvert år en liste over TOP 10 musikkfestivaler i Europa. Øverst på listen ligger i år den kjente Trasimeno Music Festival etterfulgt av Schleswig-Holstein Music Festival & Masterclasses. Videre nedover listen ligger flere festivaler med både lang fartstid og høyt renommé.

– Dette er utrolig stort, så stort at jeg ikke helt har klart å ta det inn. Jeg har jo besøkt pianofestivalen i La Roque – verdens største – mange ganger. At vi rangeres foran dem er rett og slett ufattelig, sier daglig leder Knut Kirkesæther.

Listen er hovedsakelig basert på artistene og programmet som annonseres til de ulike festivalene. Men med tanke på antallet festivaler som gjennomføres er det også en indikator å gjøre seg bemerket nok til å havne på bordet til Pianist Magazine.

– Vi vet at artistlisten som årets kunstneriske leder Bertrand Chamayou har satt sammen, er temmelig eksepsjonell, og det gjør godt at andre synes det samme. Årets konserter kunne blitt spilt på hvilken som helst scene hvor som helst i verden, og det er jo tydeligvis ikke bare skryt fra en over-entusiastisk daglig leder, sier Kirkesæther.

Lofoten Pianofestival er et resultat av Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest som første gang ble gjennomført i 2004. Kammerversjonen skapte mye lokal entusiasme og flere konsertflygel ble kjøpt inn. Resultatet er per i dag hele 10 konsertflygler av merket Steinway. Etter først litt fleip og moro ble det etter hvert gjort alvor av å etablere en egen pianofestival i Lofoten. Samtidig er det ikke nok med gode instrumenter og fine omgivelser for å skape det som i dag fyller festivalene.

– Vi har i alle år ment at det eneste vi kan lykkes med, er å holde en svært høy kvalitet på våre konserter, og konseptet med pianofestivalen viser at vår særegne form settes pris på av selv blaserte storheter som svømmer i oppdrag i verdens metropoler. Jeg er utrolig stolt av hva vi har oppnådd, avslutter Kirkesæther.

Lofoten Pianofestival 2018 starter mandag 9. juli med åpningskonsert i Lofoten Kulturhus. Kulturminister Trine Skei Grande vil stå for den offisielle åpningen før kunstnerisk leder Bertrand Chamayou åpner konserten med kjente toner av Grieg. Under festivalen vil det bli holdt totalt 14 konsert, inklusive finalekonserten i Buksnes Kirke 15. juli.

Foto: Lofoten Pianofestival

Del med en venn

Relaterte artikler