Minner fra påskeferieVennetur til Lofoten

Det var en stor og forventningsfull gjeng med venner og venners venner som måpte av beundring når vi ankom Lofoten en formiddag i mars.

Vi hadde pakka med oss det vi eide av toppturutstyr, og kryssa fingrene for at været og snøen den neste uka holdt til alpin lek og moro.

Vi ville se det beste Norge har å by på av fjord og fjell, og ingen steder er vel bedre for sånt enn Lofoten! Vi tok inn på Svinøya Rorbuer i Svolvær, midt i smørøyet for å oppleve et mangfold av natur, fjell og ikke minst skikjøring.

Siden vi var så mange som reiste sammen, kunne vi dele oss opp i flere smågrupper på dagtid. Således kunne vi tilrettelegge flere turer som passet for alle nivå og ønsker.

I løpet av uken ble det besteget alpine topper med isøks og stegjern, det ble kjørt bratte renner, det ble tuslet på rolig søndagstur i sola – og alt i mellom.

03

Svolvær og Lofoten viste seg fra sin beste side hele uken. Vi fikk opplevd ekte nordlansk sjø når vi var ute med seilbåten Ylajali, vi så glitrende puddersnø i en sprakende sol på fjelltopper, vi fikk regn og hagl – og aller viktigst: vi fikk sett mange, mange, mange fjell. Fjell det ikke finnes maken til.

Favoritturen for undertegnede gikk til på Sautind over Sildpollnes, Småtindan over Kabelvåg, og den kombinerte turen til Torskmannen og Breitinden (som fint kunne gås på samme dag i finværet). Første påskedag klarte flere i turfølget å bestige Svolværgeita i gråværet, til stor jubel for oss tilskuere!

Det var en herlig avslutning på en fantastisk påske!

Vi gleder oss til å komme tilbake – for Lofoten byr på mersmak, det var vi alle enige om, og dette skal vi gjøre til tradisjon.

Tekst og foto: Vigdis Skogly

Del med en venn

Relaterte artikler