Coverbilde - Matfestivalen i Lofoten 2018
Matfestivalen i Lofoten 2018

Matfestivalen 2018 i Lofoten

Lørdag 13. oktober åpner årets matfestival i Lofoten dørene. Dette er festival nummer elleve som arrangeres.

Matfestivalen i Lofoten arrangeres i Lofothallen på Vestvågøy fra lørdag 13. til søndag 14. oktober 2018. I tillegg vil det bli ulike arrangementer mange steder i hele Lofoten allerede fra lørdag 6. oktober. Åpning av årets lutefisksesong i Kræmmarvika havn, winemakers dinner med stjernekokken Gunnar Hvarnes på Scandic hotel i Svolvær og Leknes. Det blir også vinsmaking av Barberaviner i Lofothallen lørdag.

Nord-Norge har virkelig mye spennende mat å by på! Hele Nord-Norge er et gedigent spiskammers for god mat, enten råstoffet kommer fra hav eller land. Dyktig bearbeiding er med på å skape lokal matkultur og lokale mattradisjoner som vi er veldig stolt av og som mange i Nord-Norge har høstet stor anerkjennelse for.

Matfestivalen ønsker å “heie på alle” og ønsker å vise frem et mangfold du knapt har sett maken til.  Amatører og profesjonelle, kjente og ukjente kokker vil være til stede under Matfestivalen i Lofoten.

Flere steder i hallen vil du oppleve spennende matglimt. Smaksløkene får virkelig kjørt seg ved besøk hos de mange spennende bodene. I kafeen får du kjøpt lokal bakst og en god kopp kaffe, mens du samtidig kan få med deg underholdning for liten og stor. 

Kanskje et restaurantbesøk frister?

Matfestivalen skal nemlig ha egen restaurant i Lofothallen som frister med spennende retter både av fisk og Lofotlam. I de mange bodene kan man få kjøpt og smake på Nord-Norske og internasjonale retter. For barna vil arrangørene som vanlig ha mye spennende å by på.

Les mer om festivalen her: www.matfestivalen.net

Foto: Matfestivalen

Del med en venn

Relaterte artikler