Coverbilde - Lofotr Vikingfestival 2017

Lofotr Vikingfestival 2017

Fra 9. til 13. august 2017 arrangeres den årlige vikingfestivalen ved Lofotr Vikingmuseum med flammeshow og mye moro for barna.

Blant nyhetene i år er stadig flere og flere aktiviteter for barna, comeback for den populære duoen Fenja og Menja, den svenske historiefortelleren Jerker Fahlström, og et splitter nytt fightershow.

I hele 5 dager til ende møtes vikinger fra mange land på Borg i Lofoten.

Vikingene spesialiserer seg på både aktiviteter og håndverk om hørte vikingtiden til, blant annet bueskyting, gjøgling, lærarbeid, smiing og tekstilarbeid. Disse aktivitetene kan festivalgjestene se og ikke minst – delta i selv.

LofotrVikingfestival 02

Aktiviteter for barn

Årets festival har hentet inn Ben Clarke hele veien fra England. Hjemme i øyriket driver Ben et firma som reiser rundt på skolene og har vikingdager for barna. Han har mange morsomme aktiviteter på lur, og kommer til å bidra til at årets festival, blir en barna sent vil glemme.

I tillegg er museets vanlige aktiviteter åpne, og det kommer blant annet til å bli bueskytterkonkurranse for barna, samt Fenja og Menjas populære vikingsti og forestillinger, og Kjell Braathens fantastiske engasjement og fortellerglede i hans foredrag om musikk i vikingtid.

Workshops og kurs for voksne.

Det kommer til å være en rekke kurs og workshops gjennom hele festivalen, ved den dyktige tekstil og håndtvertksformidleren Kristin Nordeng fra Ravn Formidling. 

Splitter nytt fightershow.

Gruppa Skaltadal stiller i år også med helt ny forestilling. Dette blir et annerledes, spektakulært og morsomt fightershow, som i år spisser rundt historiene om den beryktede høvdingen Raud den Rame fra Salten.

Flammeshow.

Trúdr gjøglertrupp holder etter mørkets frambrudd sitt spektakulære flammeshow utenfor Høvdinghuset. Dette skjer fredag klokken 23:00 presis.

Jerker Fahlström.

Jerker er en svensk skuespiller, regissør og historieforteller av et sjeldent kaliber, og vi er glade og stolte for at han i år tar turen til vår festival. Med sin forestilling «Om guder, helter og småfolk» kommer han til å trollbinde publikum, og dra dem inn i sin verden, 1000 år tilbake i tid.

Festival-arrangørene ønsker velkommen til 5 dager fylt med marked, konserter, teater, kurs, leker og mye moro for alle og enhver!

Bilde av en viking på treff i Lofoten

Foto: Kjell Ove Storvik/ Lofotr Vikingmuseum

Del med en venn

Relaterte artikler