Dronebilde fra Henningsvær
Ny festival i Henningsvær: Lofoten Vinfestival 2018

Lofoten Vinfestival 2018

Fra 21. til 22. september arrangeres det vinfestival for aller første gang i Lofoten. Nærmere bestemt i det idylliske fiskeværet Henningsvær.

Bak festivalen står eierne av Galleri Lofotens Hus, Gisle Jenssen Malnes og Ida Jenssen Malnes. Festivalen arrangeres i lokalene til Galleri Lofotens Hus, i det som ofte omtales som Nord-Norges Nasjonalgalleri. Her finner man landets største samling av malerier fra Lofoten og lofotfisket rundt forrige århundreskiftet. 

– Galleriet holder til i idylliske omgivelser på kaikanten i Henningsvær. Dette er det perfekte stedet for å nyte kultur kombinert med gastronomi. Omgitt av storslått kunst og vakker belysning kan vi garantere en uforglemmelig og stemningsfull opplevelse, som skal gjøres komplett med et rikt utvalg av viner, mat, musikk, kurs og foredrag spredt over to dager, sier Gisle med et stort smil. 

Programmet til vinfestivalen skal det ikke stå på. Fredagen starter med vinmesse for bedrifter, mens det fra klokken 19:00 arrangeres vinfest for alle som har kjøpt billett i Galleriets restaurant. Her får man anledning til å drikke gode viner samt nyte god mat tilberedt av kokken Johan Petrini. Det arrangeres også Wine Makers Dinner i nabobygget, Bryggehotellet, både fredag og lørdag, hvor Johan Petrini står får en bedre 5-retters middag med vin som er tilpasset rettene.

Det blir også stemningsfull musikk på programmet da Vågankoret Soul Savvy har fått æren av å åpne vinfesten på fredag. Senere på kvelden får man også gjesteopptreden av Jazzatlet, Håkon Skog Erlandsen på saksofon. 

Personene bak Lofoten Vinfestival
Fra venstre: Johan Petrini, Ida Jenssen Malnes og Gisle Jenssen Malnes.

På lørdagen er det offisiell åpning av Lofoten Vinfestival. Da åpner messegulvet for alle klokken 13:00. Under dagen får man anledning til å smake på fantastiske viner, øl, whisky og ikke minst god mat. Det arrangeres også vinkurs med Gyri Mentzoni samt whisky-kurs med Myken Whisky Destilleri for de som er ekstra interessert.

På kvelden blir det igjen hyggelig atmosfære og god stemning med musikalske opptredener – både av den folkekjære artisten Ragna Gaustad samt Kjell Andreassen, tidligere vokalist i det populære bandet, Tysfjord Sang og Sement. Det vil også bli mulighet for å nyte deilig mat i vinfestivalens restaurant, hvor det serveres lunsjretter fra klokken 12:00 til 17:30 og kveldsmeny fra 18:30 til 23:00, både fredag og lørdag.

– Dette er som sagt første gang en vinfestival arrangeres i Lofoten, og vi mener det er på høy tid å få til et slikt tilbud, da man ser at kunst -og kultur, mat og vin henger tett sammen. Målet er at dette skal bli et fast årlig arrangement, og vi håper og tror at dette skal bli en svært hyggelig opplevelse for de som har valgt å ta turen til Henningsvær og til Galleri Lofotens Hus for å delta på Lofoten Vinfestival, sier arrangør Ida Jenssen Malnes.

Foto: Aurora Borealis Multimedia AS og Galleri Lofotens Hus

Del med en venn

Relaterte artikler