Coverbilde for LINK 2017

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfestival 2017

Fra 10. til 16. juli er det duket for en av Lofotens store musikkfestivaler.

Årets festival åpner offisielt mandag 10. juli klokken 19:00 i Meieriet Kultursenter på Leknes. Det var en noe mer uoffisiell start med innvielse av nytt flygel i Henningsvær Kirke allerede lørdag 8. juli. Det er gledelig å ha enda et Steinway konsertflygel i Lofoten.

Publikum har så langt vist stor interesse for årets festival. Arrangørene aner besøksrekord med publikum fra blant annet Australia, USA, to grupper fra Spania. I tillegg har flere fra Asia, hele Europa og selvfølgelig Norge meldt ankomst til festivalen.

Lofoten kammermusikkfest 2

I år har arrangørene også gleden av å ønske Hennes Majestet Dronning Sonja velkommen til konserten i Lofoten Kulturhus på lørdag, samt avsluttningskonserten i Buksnes Kirke søndag.

I likhet med tidligere festivaler presenteres årets program av en rekke dedikerte mennesker, både med og uten instrumenter. Kunstnerisk leder, Arvid Engegård har laget nok et program som vil vekke entusiasme. Blant artistene er blant annet Leif Ove Andsnes, Arve Tellefsen og Knut Erik Sundquist.

Flere av konsertene er allerede utsolgt.

For de som ønsker billetter anbefaler vi å kjøpe dette på www.lofotenfestival.com.

Årets artistprofil er den finske komponisten, dirigenten og pianisten Olli Mustonen. Han er fra før kjent for å både spille og komponere som om det gjelder liv og død. Med en magnetisk karisma og nådeløs ærlighet drar han lytteren inn i sitt univers med en enorm energi, helt uten kompromisser. Mustonen vil selv spille på flere av konsertene.

Det vil i år fremføres to nye verk under festivalen. Først er det urfremføring av artistprofilen Olli Mustonens Strykekvartet (nr. 1) i Buksnes Kirke onsdag 12. juli klokken 19:00. Videre er det urfremføring av Kjetil Bjørnstads Lofotoratoriet i Lofotkatedralen lørdag 15. juli klokken 18:00. Ellers vil det gjennomføres konserter i Borge Kirke, Lofoten Kulturhus, Valberg Kirke, Kaviarfabrikken, Henningsvær Kirke og Lysstøperiet (Henningsvær).

For øvrig er det en rekke frivillige medarbeidere som sørger for at de nesten 30 arrangementene kan gjennomføres med gjestfrihet og godt humør.

Se program for festivalen her..

Del med en venn

Relaterte artikler