Gofbanen på Gimsøy
Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Klart for Lofoten internasjonale fotofestival (LIFF) for femte gang!

​9.-12.mars går Lofoten internasjonale fotofestival (LIFF) av stabelen med et solid program i Kabelvåg og på Skrova.

Dette er femte gang fotografer av verdensklasse møter et engasjert publikum i Lofoten, og det er de visuelle historiene som står i fokus. Siden starten i 2013 har festivalen funnet sin form med hovedarena i Galleri Lille Kabelvåg og på Arbeidern i Kabelvåg, og i samarbeid med SOPS (Skrova Outdoor Photo Spot) på Skrova. 

Programmet starter i år med åpning av to fotoutstillinger av amerikanske Corey Arnold og svenske Loulou d’Aki på Galleri Lille Kabelvåg torsdag 9. Mars kl. 19.00, etterfulgt av offisiell åpning og filmvisning på Arbeidern kl. 20.30.

Fredag og lørdag åpner Arbeidern kl. 17.00 og det er foredrag fra kl. 18.00. Fredag er det norske Marius Nyheim Kristoffersen, danske Marie Hald og den velkjente eventyreren Børge Ousland som presenterer sine arbeider. Lørdag møter vi Håvard Bjelland, Loulou d’Aki og Corey Arnold. 

Søndag går turen ut til Skrova der det blir åpning av en permanent installasjon med bildene til Heidi Wexelsen Goksøyr.

Corey ArnoldCorey

Arnold er en amerikansk fotograf og kommersiell fisker som har benyttet seg av den unike kombinasjonen til å skildre ett av verdens hardeste yrker fra innsiden, blant annet i Lofoten og Finnmark. 

Marie Hald

Marie Hald er ett av Danmarks største fotografiske talenter, som har gjort seg bemerket internasjonalt med visuelle narrativer forankret i sosialt engasjement om blant annet prostitusjon og spiseforstyrrelser. 

Håvard Bjelland

Håvard Bjelland er et kjent navn innen norsk dokumentarfotografi, som gjennom syv år dokumenterte post-traumatisk stress hos norske krigsveteraner 

Loulou d’Aki

Loulou d’Aki er en svensk fotograf med lang erfaring fra midtøsten der hun tilbyr oss alternative perspektiver fra en region som sjelden skildres som annet enn polarisert og unyansert i mediene. 

Marius Nyheim Kristoffersen

Marius Nyheim Kristoffersen er en ny og spennende visuell stemme i Norge, med en imponerende selvstendig produksjon av bøker og photoziner fristilt fra tradisjonelle fortellerteknikker. 

Børge Ousland

Børge Ousland er i følge National Geographic verdens mest erfarne nålevende polare oppdager, kanskje mer ukjent er det at han også er en formidabel fotograf og historieformidler. 

Heidi Wexelsen Goksøyr

Heidi Wexelsen Goksøyr er en norsk kunstfotograf som særlig har kretset rundt elementene luft og vann, og arbeidene som stilles ut i Skrova er fra hennes prsojekt «Under overflaten»

Bilde av Corey Arnold
Foto: Corey Arnold

Lofoten.com

Del med en venn

Relaterte artikler