Kitegathering i Skrova

Kitegathering i Skrova

Helgen 21.-23. oktober kommer flere kitere for å teste ut farvannet rundt Skrova.

Kitere fra Trondheim, Mosjøen, Andøya, Tromsø, Alta, Kabelvåg og Svolvær vil holde en kitegathering og prøve ut Skrova som kitespot. Liz Rekve fra Ny Giv har sammen med Henrik Jørgensen som bor i Svolvær regien på denne helgen. 

-Tanken er enkel, vi møtes, kiter og har i tillegg fokus på tilbakemeldinger om hva som er bra og hva som er komplisert med kitefarvannet. Vi kjører med droner, goprokameraer og håndholdte kamera for å få maksimalt med film av spoten, forteller Henrik Jørgensen som er filmansvarlig. 

Det er langt på høst og både høststormer og iskaldt vann kan ventes.

– Ja det har vært en forutsetning forteller Liz Rekve. Hun har holdt tilsvarende kitegatheringer i Berlevåg med Barentshavet rett inn. -Vi er jo ikke Hawaii, selv om det er like vakkert og like flotte strender, men vi vil at det skal være litt utfordring for kiterne, for det liker de. 

– Vi har spurt Redningsselskapet om bistand, og de er greie karer. Utenfor Berlevåg var det også en forutsetning for å kunne kjøre litt hardt på i dårlig vær. Mange kitere vil jo gjerne ha det litt tøft når de er utpå, men da er det viktig at vi vet vi kan få dem opp av vannet raskt om det går dårlig. 

kiting skrova 02
I Hatvika i Skrova vil riggingen foregå, og det blir i hovedsakelig dette området kiterne vil prøve, men vind og værforhold er det vesentlige.

– Det er gøy å følge med på kiting, og det er flott om folk kommer, men rigging, liner og ofte litt intens oppstart, gjør at det ikke blir super-barnevennlig. Men spennende er det å følge med, så ha gjerne med en kikkert og en god linse til kamera. Det blir ikke testflyging og prøvekiting for publikum denne gangen – det venter vi eventuelt med til neste samling, forteller Henrik Jørgensen til Lofoten.com.

Foto: Liz Rekve og Petter Aaberg

Del med en venn

Relaterte artikler