Like før start på NM - Triatlon
Like før start på NM - Triatlon

Historisk NM-fest i Triathlon i Lofoten

Når Norgesmesterskapet i triatlon går av stabelen fra 14.-17. august er det en historisk begivenhet, både for Lofoten Triathlonklubb, arrangøren The Arctic Triple og Norges Triatlonforbund.

Når Norgesmesterskapet i triatlon går av stabelen fra 14.-17. august er det en historisk begivenhet, både for Lofoten Triathlonklubb, arrangøren The Arctic Triple og Norges Triatlonforbund.

For første gang i historien skal det arrangeres NM i Nord-Norge. Tradisjonelt har triatlon-NM gått over færre dager og for første gang er det fulldistanse triatlon på NM-menyen. – For oss er det veldig gøy å få NM hit og det har vært en omfattende prosess for å dra dette i land, sier en fornøyd leder i Lofoten Triathlonklubb, Ronnie Maas Pedersen.

Det blir et tettpakket program mange forskjellige øvelser og for alle aldersklasser. Første løp på onsdagen er barneløp for de minste opp til 12 år. Da stiller brannbilen med dusj, som barna løper gjennom før de sykler og løper rundt torget før målgang og medalje mottas. 

Deretter blir det Supersprint Norgescup for ungdom fra 13 år med 375 m svøm, 10 km sykkel og 3,5 km løp etterfulgt av Lofoten Duathlon med 3,5 km løp, 20 km sykkel og 3,5 km løp.

Dag to på NM-programmet blir Henningsvær hovedarenaen for øvelsene Lofoten Swimrun og Lofoten Akvatlon.

Swimrun starter på Rørvikstranda, går oppom vakre Festvågtind (541 moh) før den avsluttes i Henningsvær.

Samtidig med denne øvelsen går Lofoten Akvathlon, som er en mer kort og kompakt øvelse i Henningsvær, bestående av 750 m svøm og 5 km løp. 

b2ap3 large NM Triatlon Lofotencom03

På Lofoten Triathlon Extreme på fredag er løypen som følger: Svømmedelen er 4 km og går rundt Svinøya i Svolvær, sykkeldelen er 196 km og slynger seg mellom fjord og fjell på Austvågøy og Vestvågøy før det avsluttes med 45 km løp, hvor siste 25 km går over to fjell. Løypa for Olympic+ distansen på lørdag er omtrent en fjerdedel så lang som Extreme, men like vakker. Av samtlige distansene er det hele 4 av dem som er Norgesmesterskap; Duathlon, Akvathlon, Extreme og Olympic+.

Arrangøren lover god nordnorsk stemning og ramsalt idrettsfest da også Arctic Race of Norway ruller gjennom samme området og deler store deler av traseen på fredag under sin andre etappe da Lofoten Triathlon Extreme går av stabelen. Totalt skal rundt 250 triatleter være med i NM-festen denne uka, med Lofotnaturen som arena og gjestfrie nordlendinger som vertskap.

Se NM-programmet her

Tre løp – Tre utfordringer – Tre sesonger

The Arctic Triple – Lofoten Triathlon er det ene av tre løp i The Arctic Triple.

De tre løpene går fast årlig i ukene 11 – 22 – 33

Uke 11 – The Arctic Triple Lofoten Skimo

Uke 22 – The Arctic Triple Lofoten Ultra Trail

Uke 33 – The Arctic Triple Lofoten Triathlon

Totalt på de tre arrangementene i The Arctic Triple er det deltakere fra hele 30 land i år.

Del med en venn

Relaterte artikler