Fortellerstund for barn på Lofotr Vikingmuseum

Fortellerstund for barn på Lofotr Vikingmuseum

Lurer du på hvordan livet på en gård i vikingtiden kunne ha vært? Høres arkeologi spennende ut? – Ta turen til Lofotr Vikingmuseum.

Lofotr Vikingmuseum ønsker velkommen til en ekstra artig lørdag 30. september for både barn og voksne.

Lofotr ønsker å presentere arkeologisk forskning om vikingtidas liv og verdier for barn. Unn Pedersen er en erfaren forskningsformidler. Hun har blant annet skrevet tre barnebøker om vikingtiden og skrevet mange av artiklene om vikingtiden på nettstedet Norgeshistorie.no. I fortellerstunden vil hun presentere rykende fersk forskning om vikingtiden til barn og unge, en målgruppe som ofte må vente lengst på siste nytt fra fortiden. Som forsker er hun opptatt av å synliggjøre at kunnskapen om vikingtiden er basert på forskning og at nye arkeologiske funn og nye tanker, fra barn og voksne, bidrar til å endre kunnskapen. Vi ønsker å trekke inn alle barnebøkene hennes, for å gi en oversikt over følgende tema: Gården, byen, graver og generell arkeologi.

Fortellerstunden vil foregå i museets langhus. Langhuset er rekonstruert etter et arkeologisk funn her på Borg, av det lengste huset vi kjenner fra vikingtida. Rekonstruksjonen er satt opp ca. 50 m unna husets opprinnelige beliggenhet, og langhuset er autentisk innredet. Dette vil skape en fin ramme rundt fortellerstunden.

Fortellerstunden skal gi barn muligheten til å reflektere over verdier (en annen måte å leve på, en annen forestillingsverden, en annen måte å være barn på).  Vi inviterer også til en liten viking-håndverksstund. Sammen med våre håndverkere kan barna få lage seg 1-2 fine vikingsaker. Arrangementet vil passe godt for barn i alderen ca 6-12 år, voksne er selvsagt velkomne – og ta gjerne med småsøsken og besteforeldre også.

Museet holder selvsagt åpent som vanlig med utstillinger og langhuset åpent. Museumbutikken er åpen og det er også museumskafeen, for anledningen.

Lofotr fortellerstund lofotencom 02

PROGRAM – 30 September 2017

12:00-15:00 
Museet og museumsbutikk er åpen. Ut-stillinger, film og høvdinghuset er åpent. Salg av kaffe og kake i museumskafeen. Open museum, giftshop and café (coffee and cakes).

12:00-13:00:
Vikingaktiviteter for barn. Håndverkere lærer barna å lage 1-2 fine saker. Viking craftswork for children: make beautiful craftswork together with Viking craftspeople.

13:30-14:15
Fortellerstund ved Yggdrasil-treet. Voksne er også velkommen (fortelling kun på norsk) Storytelling, Norwegian only.

14:30-15:00 
Forfatter Unn Pedersen signerer bøker (selges i museumsbutikken).

Foto: Kjell Ove Storvik/ Lofotr Vinkingmuseum

Del med en venn

Relaterte artikler