Mann på strand holder opp en bok som heter "Årboka for Lofoten 2023". Fjell i bakgrunn.
Redaktør Magnus Eilertsen med høstens utgave av Årboka for Lofoten. Foto: Privat

Årboka for Lofoten 2023 er nå i salg

Årboka for Lofoten 2023 har vært tilgjengelig i noen uker. Salget tyder på at det er en populær julegave.

En ny høst betyr en ny utgave av Årboka for Lofoten. Tradisjonen med en årbokutgivelse som favner hele Lofoten-regionen holder fortsatt stand. Boka har vært i salg en måneds tid allerede, og mesteparten av opplaget selges før jul, noe som tyder på at boka er en populær julegave.

– Også i denne utgaven har vi forsøkt å finne fram til en god miks av stoff og bilder, som bygger bro mellom fortid og nåtid, sier redaktør og utgiver Magnus Eilertsen (36). Eilertsen kommer opprinnelig fra Værøy, men er nå bosatt med familie i Tromsø.

Årboka for Lofoten er som vanlig rikt illustrert med bilder, og layouten er skreddersydd for en best mulig leseopplevelse. Visjonen med årboka er å formidle relevant lokalhistorie inn i vår hypermoderne samtid. Gjennom 12 artikler som dekker samtlige kommuner i Lofoten får leseren møte mennesker, natur og kultur som særpreger dette unike øyriket i havgapet.

Boka er den tolvte utgivelsen fra Magnus Eilertsen på eget forlag. Så langt har forlaget satset på utgivelser av lokalhistoriske bøker.

– Jeg har nærmest fått et kall til å holde på med forlagsvirksomhet i Nord-Norge, og jeg ser for meg flere spennende utgivelser i årene som kommer. Det er svært givende å produsere bøker. Ikke minst er det et privilegium å få lage en bok som knytter sammen hele Lofoten som kulturhistorisk region – og på den måten gi et lite bidrag til å bygge lokal identitet og tilhørighet, avrunder Magnus Eilertsen.

Årboka for Lofoten 2023 gis ut på Eilertsen Forlag, som også har stått for den populære utgivelsen av «Gamle ord og uttrykk fra Lofoten»Her finner du alle årbøkene tilbake til 2016

Del med en venn

Relaterte artikler