Årboka for Lofoten 2020
Årboka for Lofoten er en populær julegave. Dette er boka for 2020.

Årboka 2020 – for hele Lofoten

Årets utgave av «Årboka for Lofoten» har vært i salg noen uker. Boka er, som tidligere utgaver, en populær gave og havner nok under mange juletrær som harde pakker.

Boka dekker samtlige kommuner i Lofoten – og den inneholder både gammelt og nytt stoff som er relatert til øyriket.

– Jeg synes det er like givende hver høst når det nærmer seg lanseringsdato, sier redaktør Magnus Eilertsen, som utgir boka på eget forlag. Det er alltid litt stas å få det ferdige bokproduktet i hånda, og bla seg gjennom sidene. For det er jo noen arbeidstimer som ligger bak en slik trykksak på 160 sider – men jeg tror boka har en verdi for mange mennesker som gjør at det er verdt innsatsen. Tilbakemeldingen fra leserne peker nå i hvert fall i den retning. Så det å kunne bidra til å gi andre mennesker gode leseopplevelser, er nok den aller største motivasjonsfaktoren for å lage boka.

Høstens årbok inneholder 12 artikler. Temaene som tas opp har stor bredde, og mange interessante vinklinger. Noen artikkelbidrag leveres av faste skribenter hvert år, mens resten av stoffet er hentet fra en rekke forskjellige kilder. I år er det for eksempel gitt plass til en artikkel om Lofot-turismens spede begynnelse, som opprinnelig var på trykk i Aftenpostens A-Magasin i 1964. 

Årboka for Lofoten 2020 gis ut på Eilertsen Forlag, som også har stått for den utrolig populære utgivelsen av «Gamle ord og uttrykk fra Lofoten»

Del med en venn

Relaterte artikler