Coverbilde - Åpning av nye Galleri Lofotens Hus
Åpning av nye Galleri Lofotens Hus

Åpning av nye Galleri Lofotens Hus

Etter flere nye større endringer og ombygginger, åpner det kjente galleriet i Henningsvær offisielt dørene klokken 17:00 lørdag 07. juli.

​Det nye Galleri Lofotens Hus har fått egen restaurant, ombygd galleributikk, ny utstilling med fokus på torsken, og en betydelig teknisk oppgradering av kinosalen. Lofoten Safari som også er lokalisert i bygget tilbyr også naturopplevelser både vanns og til lands.

Galleriet ble etablert av Frank A. Jenssen i 1990. Sommeren 2017 gikk forfatter, fotograf, journalist og kunstsamler- Frank A. Jenssen bort. I dag er det barna Ida og Gisle Malnes som driver en av Lofotens største attraksjoner videre.

Et galleri med fokus på mat, kunst og kultur.

– Vi mener at mat, kunst og kultur henger sammen. I det store bygget som rommer tre etasjer med galleri, vil det være godt å kunne sette seg ned å få noe å drikke og spise sier Ida Malnes.

Åpning på Lørdagen

Under åpningen på lørdagen, vil bluesmusiker Kjell Andreassen spille låter skrevet av Frank A. Jenssen. Dette er låter fra Jenssens tid i bandet Tysfjord Sang & Sement, som hadde sin storhetstid på slutten av 1970-tallet.

– Maten under åpningen er også tenkt å knyttes tett opp mot torskeutstillingen forteller en smilende Ida.

Den nye restauranten skal styres av den svenske kokken Johan Petrini, og vil ha stort fokus på lokale råvarer.

– Restauranten retter seg både mot gjester i galleriet og mot gjester som rett og slett bare vil ha noe å spise. Samtidig ønsker vi å rette oss mot konferanser, bryllup og andre eventer som ønsker en spesiell opplevelse i Henningsvær sier Gisle Malnes.

Alle foto: Galleri Lofotens Hus

Del med en venn

Relaterte artikler