Coverbilde - Åpning av nye Galleri Lofotens Hus
Åpning av nye Galleri Lofotens Hus

Åpning av nye Galleri Lofotens Hus

Etter flere nye større endringer og ombygginger, åpner det kjente galleriet i Henningsvær offisielt dørene klokken 17:00 lørdag 07. juli.

​Det nye Galleri Lofotens Hus har fått egen restaurant, ombygd galleributikk, ny utstilling med fokus på torsken, og en betydelig teknisk oppgradering av kinosalen. Lofoten Safari som også er lokalisert i bygget tilbyr også naturopplevelser både vanns og til lands.

Galleriet ble etablert av Frank A. Jenssen i 1990. Sommeren 2017 gikk forfatter, fotograf, journalist og kunstsamler- Frank A. Jenssen bort. I dag er det barna Ida og Gisle Malnes som driver en av Lofotens største attraksjoner videre.

Et galleri med fokus på mat, kunst og kultur.

– Vi mener at mat, kunst og kultur henger sammen. I det store bygget som rommer tre etasjer med galleri, vil det være godt å kunne sette seg ned å få noe å drikke og spise sier Ida Malnes.

Galleri LofotensHus kino

Åpning på Lørdagen

Under åpningen på lørdagen, vil bluesmusiker Kjell Andreassen spille låter skrevet av Frank A. Jenssen. Dette er låter fra Jenssens tid i bandet Tysfjord Sang & Sement, som hadde sin storhetstid på slutten av 1970-tallet.

– Maten under åpningen er også tenkt å knyttes tett opp mot torskeutstillingen forteller en smilende Ida.

Den nye restauranten skal styres av den svenske kokken Johan Petrini, og vil ha stort fokus på lokale råvarer.

– Restauranten retter seg både mot gjester i galleriet og mot gjester som rett og slett bare vil ha noe å spise. Samtidig ønsker vi å rette oss mot konferanser, bryllup og andre eventer som ønsker en spesiell opplevelse i Henningsvær sier Gisle Malnes.

gallerilofotenshus lofotencom02

Alle foto: Galleri Lofotens Hus

Del med en venn

Relaterte artikler