Yoga i Lofoten
Yoga i Lofoten

Åpner Yogasenter i Svolvær

Yoga er i sterk vekst og nå kommer også det første yogasenteret i Vågan Kommune.

Maria Terese Karlsen og Andrea Milde Øhrn skal åpne Min Yoga Lofoten i april 2018.

Det blir et yogasenter med både ukentlige klasser, kurs og ulike arrangementer gjennom hele året. Min Yoga Lofoten frir til både lokalbefolkningen og tilreisende med både et fokus på å etablere hverdagstilbud og spennende eventer i spektakulære omgivelser. 

Maria kommer fra å ha jobbet som prosjektleder for The Arctic Triple i Lofoten, men skal nå jobbe på heltid med å bygge opp bedriften og være daglig leder.

– Vi har begge savnet et yogasenter og når muligheten lå der så måtte vi bare gjøre dette sier Maria.

Andrea skal disputere med sin doktorgrad i befolkningshelse i mars og starter i spesialisering som lege ved Lofoten sykehus. Andrea skal undervise ved senteret og vil i tillegg ha en viktig rolle i senterets mål om å anvende yoga som helsefremmende verktøy.

– Vi tror kombinasjonen av det lokale markedet og det at vi er en stor reiselivsdestinasjon gir oss et godt grunnlag for å etablere Min Yoga Lofoten sier Andrea.

Sammen med seg har Min Yoga Lofoten fått en sentral ressurs innen yoga i regionen. Siri B. Aareskjold skal være fagansvarlig og en hovedressurs på spesielt kurs. I tillegg vil de samarbeide med en rekke ressurser innen yoga både i Lofoten, Norge og internasjonalt. 

Min Yoga Lofoten skal være lokalisert i det som var Vågan Kunstsenter på Svinøya, og får en stor og luftig sal i tillegg til en lounge med plass til en liten yogabutikk.

– Yoga er for alle og vi ser frem til å etablere et godt og inkluderende sted for både erfarne og nybegynnere forteller Andrea.

Frem til åpningen av senteret vil Min Yoga Lofoten ha pop-up yoga på Scandic Hotel Svolvær noen dager i uka, og gründerne har mange andre spennende pop-up lokasjoner på gang.

– Vi ønsker å spre yogaglede over hele øyriket vårt, og gleder oss over alle mulighetene til å praktisere både i senteret og i spektakulære omgivelser sier Maria.

yoga lofotencom02

Foto: Nok Sandholm

Del med en venn

Relaterte artikler