Norge er fri

Norge er igjen fritt

I et gammelt feriehus i Raftsundet dukket det opp en gammel utgave av hele Lofotens egen avis, den over hundre år gamle og tradisjonsrike avisa Lofotposten.

Det var ikke hvilken som helst utgave av avisen som de gamle eierne av huset hadde tatt vare på, utgaven var nemlig Lofotpostens første utgave i et frigjort Norge etter andre verdenskrig, nemlig utgaven fra 8. mai 1945.

Selv om avisen var noe slitt i kantene var eksemplaret i overraskende god stand og de fire sidene var fylt med mye interessant innhold.

Lofotposten lever i beste velgående og har i disse dager kommet med et helt nytt og friskt design både på nett og ikke minst på papir.

Utgaven fra 1945 er overrakt til Lofotpostens dyktige journalist og trofaste medarbeider gjennom mange år, John-Arne Storhaug.

100208 lofotposten 003

Lofotposten ble grunnlagt i 1896 med hovedkontor i Svolvær. Avisen var en fast følgesvenn i livene til de mange som rodde fiske i Lofoten. Lofotposten var en maktfaktor og ble flere ganger sitert fra på stortingets talerstol når saker som angikk nordområdene ble diskutert på Løvebakken.

Lofotposten var etter andre verdenskrig landsdelens største avis med et opplag på over 30.000 eksemplarer.

Del med en venn

Har du en historie du ønsker å dele?

Relaterte historier