Artikler med spørsmålet om nordmenn blir innlemmet i den røde hær, forsvaret av Budapest og slaget i Ardennene preget avisens forside denne dagen.
Lofotposten var den gang hele Nord-Norges avis og det kommer godt frem når man blar i avisen. Her finnes annonsører fra helt i nord til helt i sør, både privatpersoner og bedrifter.
Ettersom mange var blitt evakuerte fra Finnmark og Nord-Troms fantes det egne rubrikkannonser under navnet “Evakuerte”. Her søkte de evakuerte etter venner og slektninger, og oppgav deres nye bostedsadresse.
Lofotfisket var viktig, den gang som nå, og en av artiklene hadde overskriften “Forberedelsene til årets Lofotsesong går som normalt”, og fulgte opp med at oppsynssjef Selseth hadde foreslått oppsynet satt til 29. januar.
Primærnæringene ble hyllet
I krigsårene var det spesielt viktig med fiske og jordbruk, og fiskerne ble hyllet av både Lofotposten og minister Alf L. Whist i en artikkel som het ” Fiskerne våre matleverandører”.
Whist skrev følgende;– De har min dypeste beundring. Hele landets befolkning står i den største takknemlighetsgjeld til dem.
Lofotposten fulgte opp med;– Dette er ministerens ord om fiskerne, denne klasse næringsdrivende som ofte har vært både vilkårlig og urettferdig behandlet fra myndighetenes side. Fiskeriene og jordbruket er landets to hovednæringer, enten det er fredstider eller ufredsår er det disse næringer som skaffer oss det meste av det vi skal leve av.





