Annonse
Reklamebanner for Nordis Suites Lofoten
wallentind

Jagerflyet som styrtet i 1987

Wallentind, fjellet som fikk sitt navn etter en amerikansk pilot som krasjet og mistet livet i fjellet i 1987.

Den 30 mars 1987 styrtet et amerikansk militærfly av typen A-10 Thunderbolt like under toppen av Isvasstinden ( 940 moh ) like ved Trollfjorden. Flyet som ble funnet dagen etter ble fullstendig knust, og den amerikanske piloten Robert D. Wallen omkom i styrten.

Det meste av vrakgods ble hentet ut av området i august samme år. Redningsmannskapene som bisto etter ulykken ba om at fjellet fikk navn etter piloten.

Litt informasjon fra hendelsen/ loggen gitt av Tore Wangsfjord ved Hovedredningssentralen Nord-Norge:

Klokken 11:26 den 30/3-87 blir HRS NN informert fra Lufttrafikktjenesten i Bodø at en amerikansk A-10 er savnet mellom Bodø og Andøya. Denne var en del av en skvadron på fem fly som skulle fly fra Andøya til Tromsø og deretter til Bodø.

HRS varsler umiddelbart Sea-King i Bodø samt alle politidistrikt og lensmannsdistrikt i det aktuelle området. I tillegg melder flere fartøyer seg tilgjengelig for søk, bla. fra Kystvakten og Redningsselskapet.

Søket pågår hele dagen og utover kvelden, uten at flyet blir lokalisert. Flere personer i Lofoten har sett og hørt jagerfly i det aktuelle tidsrommet og søket blir konsentrert rundt området nord av Svolvær.

Først kl 0945 den 31/3 blir flyet lokalisert. Det var først og fremst dårlig vær som gjorde at søket tok lang tid (lavt skydekke kombinert med tåke/nedbør). Resten av dagen søkes det i og rundt flyet etter flygeren. Det er kun rester av kroppen som til slutt blir funnet på vrakdelene.

Foto: Bjørn Eide og US Air Force

Del med en venn
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Relaterte historier

Norge er fri

Norge er igjen fritt

I et gammelt feriehus i Raftsundet dukket det opp en gammel utgave av hele Lofotens egen avis, den over hundre år gamle og tradisjonsrike avisa Lofotposten.

Les mer