/
/
Vågan kulturskoles sommerfestival 2023
Vågan kulturskoles sommerfestival. 2-4 juni 2023

Vågan kulturskoles sommerfestival 2023

fre 2 jun 2023
- søn 4 jun 2023
Vågan kulturskole arrangerer for første gang festival! Første helga i juni fyller de Lofoten Kulturhus med sang, musikk, kunst, dans og teater.

Første helga i juni fyller Vågan kulturskole Lofoten kulturhus med en rekke arrangementer som viser bredden av deres fagtilbud. I tillegg til arrangementene på kulturhuset er det kunstutstilling på Galleri Lille Kabelvåg.

Ta med deg hele familien, naboer, venner og alle du kjenner til festivalen!

Program

FREDAG 2. JUNI

19:00 – STOREMOLLA

HAVFOLKET
Under bølgan, i en anna verden
Feira havfolket med glede
Bobbelur, manet og tang
Dansa natt og dagen lang

Eling skal for første gang alene ut på havet. Alt går fint helt til Storstormen drar med seg Eling ned på havets dyp. Langt der nede bor det et helt folk som har en viktig beskjed til alle som bor på land.

HAVFOLKET er en fellesforestilling for alle dramagruppene på kulturskolen. Teaterlek (2.-4.kl), Barneteater (5.-7.kl) og Ungdomsteater (8.-vgs) har alle vært involverte i utviklingen av manus og konsept.

LØRDAG 3. JUNI

13:00 – GALLERI LILLE KABELVÅG

HUS TRÆR & VÆR
Galleri Lille Kabelvåg finner du kulturskolens billedkunstavdeling. Dette er en fellesutstilling mellom Vestvågøy og Vågan kulturskoler med utgangspunkt i samme konsept og med lærer Nina Jo. I år er temaet hus, trær og vær. Det er til sammen 56 elever i alderen 7 til 86 år. Teknikkene er tegning og maleri. Utstillingen står i 5 dager, med åpning denne lørdagen.

16:00 – LILLEMOLLA

SOLO
Velkommen til Vågan Kulturskoles første soloforestilling med dans. I denne forestillingen vil du få se 5 individuelle koreografier, som elevene har jobbet med siden februar. Elevenes oppgave var å skape en karakter og et univers. Videre arbeidet de med å finne bevegelser og kroppsspråk, musikk og kostymer som skulle representere historien og karakteren de har skapt. Dansen skal vare mellom 5 og 10 minutter. Dette har bidratt til å få elevene til å tenke utenfor boksen og skape et helhetlig stykke. Hver solo viser elevenes egne stil og kreative prosess.

SOLO er en forestilling med de eldste elevene fra Moderne Dans på Kulturskolen.
Dansere og koreografier skapt av:
Lea Maya Hussein
Mia Karstensen
Sunniva Hov Golas
Ingrid Kristine Elverland Haugnes
Live Eriksen
Mentor: June Lysjø

18:00 – STOREMOLLA

NORDNORSKE VISESKATTER
En hyllest til nordnorsk visetradisjon.
Som en del av kulturskolens sommerfestival inviterer Lofoten MiniVoices og elever på stryk, gitar, bass og slagverk til nordnorsk visekonsert sammen med sine lærere. Kom og opplev musikk av blant annet Tonje Unstad, Jack Berntsen, Terje Nilsen og Ella Màrjà Eira, og la deg røre og begeistre!

SØNDAG 4. JUNI

14:00 – STOREMOLLA

KULTURSKOLEORKESTERET
Vi ønsker velkommen til en konsert i filmens verden. Kulturskolens eget symfoniorkester, bestående av Svolværensemblet, strykeelever og Kabelvåg og Svolvær skolekorps, spiller musikk fra Star Wars, Fly, Wednesday, Ringenes Herre og mye mer!

15:30 – LILLEMOLLA

INSTRUMENTPARK
Lyst til å prøve å spille et instrument? I vår instrumentpark kan alle som har lyst få lov til å teste ulike instrumenter. Kom innom oss og prøv å få lyd i en saksofon, blås i en kornett og test ut trombonene! Det er helt gratis og passer for alle!

19:00 – STOREMOLLA

SOMMERSPRELL
Velkommen til sommersprell med danseelevene fra Vågan Kulturskole. Opplev dans i alle sjangre, med fabelaktige dansere i alle aldre. Sommersprell er en forestilling hvor nesten alle gruppene fra dansefagene ved Kulturskolen er medvirkene. Kreativ Barnedans 1 (1-2 kl), Kreativ Barnedans 2 (2-4 kl), Jazz (4-6 kl), Hip Hop (6-10kl).


Følg med på Vågan kulturskoles facebookside

Lokasjon: Lofoten kulturhus

Overnatting i området

Hotell
Fast Hotel Lofoten
Rorbu & Sjøhus
Lofoten Rorbuer
Leilighet
Rorbuanlegget Svolvær Havn
Rorbu & Sjøhus
Svinøya Rorbuer
Hotell
Scandic Svolvær
Rorbu & Sjøhus
Anker Brygge
Hotell
Marina Hotel Lofoten
Leilighet
NORDIS APARTMENTS
Hotell
Vestfjord Hotell Lofoten
Hotell
Fast Hotel Svolvær
Del med en venn

Arrangerer du eventer i Lofoten? eller vet du om eventer vi ikke har fått med oss?
Tips oss via e-post eller kontaktskjema