Annonse

120512 togrhatten 03

Sjøsetting MF Lødingen

I et strålende solskinn 11. mai i Gdànsk, Polen kappet kaptein Fred Halvard Fagermo og maskinsjef Steinar Lekanger vaieren som holdt MF Lødingen på land. Det gikk bare noen få sekunder før den fjerde og foreløpig siste av Torghatten Nord's gassferger var sjøsatt i kanalen som går gjennom verftet Remontowa Shipyard."Dette er en stor og viktig milepæl for Torghatten Nord og selvfølgelig også for lokalbefolkningen og turistnæringen i områdene fergene skal betjene", - sier en meget stolt administrerende direktør i Torghatten Nord, Bjørn Laksforsmo.

120512 togrhatten 01

MF Lødingen, som skal trafikkere i sambandet Bognes – Lødingen, inngår i konseptet Lofotfergene og har fått sitt navn fra Lødingen fyr på Hjertholmen i Lødingen.

120512 togrhatten 04

Tilstede under sjøsettingen var flere av Torghatten Nord sine samarbeidspartnere og kunder. Representanter fra DNB/Nordlandsbanken som har finansiert nybyggene, gassleverandøren Barents Naturgass, oppdragsgiver Statens Vegvesen, ordførere i kommunene Røst, Værøy og Moskenes. Tor Arne Andreassen, Harald Adolfsen og Lillian Rasmussen, samt representanter fra Torghatten Nord sitt styre og egne ansatte.

120512 togrhatten 02

Avslutningsvis fikk de inviterte gjestene en omvisning om bord på MF Landegode som skal trafikkere Bodø – Moskenes. Styreleder i Torghatten Nord Roger Granheim roser siteteamet for det gode arbeidet som er lagt ned i nybyggene. "Lofotfergene blir fantasiske flotte ferger som kommer til å være med på å forlenge opplevelsen av vakre Lofoten og Vesterålen. Vi gleder oss stort til fergene blir satt i drift" – avslutter Granheim.

 120512 togrhatten 05

Kilde, tekst, foto : Pressemelding  Torghatten Nord AS

Overnatting i Henningsvær

fiskekrogen
Henningsvær
På Fiskekrogen kan du treffe på fiskere og fangstfolk, konger og presidenter! Vi har skjenkestue, restaurant, egen souvenirbutikk og uteservering på kaia om sommeren.
henningsvarrorbuer
Henningsvær
26 rorbuer og ligger i et ramsalt og rolig miljø med Vågakallen og Vestfjorden som nærmeste nabo. Her er det lagt stor vekt på å bevare det opprinnelige miljøet.
Rafting,Fisketurer,Båtutleie,Kajakk,Havørnsafari,Trollfjorden
226538280sza7713-2
Henningsvær
Vi tilbyr heftige opplevelser på sjøen. Spektakulære turer hvor vi leter etter spekkhoggeren. Snorkling i krystallklart hav. Havørnsafari eller havrafting/ gummibåtsafari. Vi tar deg med på tur hele året. Du finner oss i Henningsvær.
Rafting,Fisketurer,Nordlys,Dykking,Trollfjorden
Annonser